Через відміну «нічного» тарифу на електроенергію вода подорожчає на 25 %


Повернутись

Цікаве на цю тему:

З 1 лютого ц.р. КП «Управління ВКГ» підвищує тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення на 25%. Відповідне рішення про коригування тарифів було ухвалено в ході позачергового засідання виконавчого комітету у середу, 16 січня ц.р.

Необхідність піти на непопулярні кроки викликана насамперед значним зростом тарифу на електричну енергію через внесення змін у Закон України «Про ринок електричної енергії» та втратою чинності з 1 січня ц.р.  постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 20.12.2001 р. №1241 «Про тарифи, диференційовані за періодами часу», яким, власне, було відмінено «нічний» тариф.

- Близько 40% витрат КП «Управління ВКГ» перепадало на нічний час – саме тоді ємкості наповнювалися водою. Відміна цієї постанови призводить до збільшення витрат на електроенергію, - пояснив керуючий справами виконавчого комітету Володимир Святелик.

За словами начальника управління ЖКГ та екології Тетяни Стадник відповідні рішення щодо проведення коригування тарифів на послуги водоканалу планують проводити і в інших містах області.

- За попередніми розрахунками в Черкасах спільний тариф на водопостачання і водовідведення становитиме 21,50 грн. за 1 м.куб., в Золотоноші – 38,67 грн. за 1 м.куб., в Смілі – 38,58 грн. за 1 м.куб. У Каневі ж навіть після підвищення тариф складатиме 36,84 грн. за 1 м.куб. Ми перші в прийнятті такого рішення, але не перші по вартості, - зауважила Т.Стадник.  

Разом з тим, члени виконкому висловили стурбованість, як сприймуть люди подібне підвищення, оскільки останнім часом ціни піднімаються на все. Людям просто нічим платити. Утім, вихід із ситуації без підвищення тарифу - це повернення до 90-х та подання води по годинах.

-  Я знаю, що для пересічного жителя Канева ми всі, хто піднімає тарифи, вороги. Але разом з тим, кожен, пробачте, користується туалетом, і після цього просто натискає на змивний бачок. Що далі відбувається - людей не цікавить. А якщо одного разу, натиснувши кнопку змивного бачка, води в ньому не виявиться, що далі?, - коментує ситуацію міський голова Ігор Ренькас.

Зважуючи всі «за» і «проти», члени виконкому усе ж підтримали проект рішення. Відтак, з 1 лютого ц.р. тарифи на послуги КП «Управління ВКГ» для наступних категорій споживачів будуть встановлені в таких розмірах:

Населення:

Централізоване водопостачання – 19,02 грн. за 1 м.куб.

Централізоване водовідведення – 17,82 грн. за 1 м.куб.

Бюджетні установи:

Централізоване водопостачання – 19,02 грн. за 1 м.куб.

Централізоване водовідведення – 17,82 грн. за 1 м.куб.

Інші споживачі:

Централізоване водопостачання – 22,80 грн. за 1 м.куб.

Централізоване водовідведення – 21,42 грн. за 1 м.куб.

  Друк статті