10 грудня ц.р. в Каневі відбудеться захід щодо розвитку міста за участі експерта з Німеччини


Повернутись

Міжнародний економічно-гуманітарний форум Ukrainian ID

представляє

 Норберт Нойхауз

«Як змінити місто своїми силами: досвід Тріра»

10 грудня, Черкаси та Канів

Міжнародний форум Ukrainian ID оголошує проведення на Черкащині двох публічних зустрічей з Норбертом Нойхаузом – експертом з розвитку урбаністики, який 10 років працював віце-мером німецького міста Трір.

Виступи Норберта Нойхауза у Черкасах та Каневі розпочнуть дискусію навколо ключової платформи форуму Ukrainian ID – BigIdeasforSmallCities, створеної для розвитку малих міст України.

Пан Нойхауз проведе в Каневі та Черкасах унікальні майстер-класи для місцевої громади та влади з тих можливостей, які сьогодні відкриває перед містами сучасна креативна економіка, орієнтована на розвиток людини. 

Норберт Нойхауз є доктором економічних наук, одним з ідеологів партії Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз Німеччини, автором книги «Цінності християнської демократії», перекладеної двадцятьма мовами світу.

На початку роботи доктора Нойхауза в мерії Трір знаходився напередодні дефолту і потребував дієвих рішень, здатних змінити його важкий стан. Мерія, в якій пан Нойхауз відповідав за економічний напрямок, вирішила не підключати до оновлення Тріра сторонні консалтингові компанії – натомість створивши робочі групи з самих мешканців міста, які формулювали бачення його розвитку на 30 років уперед у сферах економіки, культури, підприємництва, соціальних галузей.  

Трір почав активно розвивати інфраструктуру для культурного туризму – адже півмільйонне місто вважаться найстарішим у Німеччині, а в IV столітті воно було столицею Римської імперії. Також Трір почав впроваджувати передові технології для вирішення типових проблем сучасних міст: від планування до утилізації сміття.

Згодом Трір був виведений із переддефолтного стану на високі економічні показники серед міст Німеччині.

«Досвід пана Нойхауза є неймовірною можливістю для українських міст, які хочуть зробити драйверами своєї економіки туризм та інші креативні галузі.

Технології урбаністики не тільки забезпечують високі фінансові показники, але й стають основою глибинного міського розвитку. Завдяки продуманому ставленню до потреб мешканців, найкращі міста планети, незалежно від свого розміру, перетворюються на центри освіти, культури, інноваційного підприємництва. Ми вже маємо досвід такого поштовху у Каневі, де цього року був вперше проведений форум Ukrainian ID. Щиро сподіваюся, що ця хвиля урбаністичного прогресу охопить Черкаси та інші міста України», – зазначила засновниця Ukrainian ID, президент Фонду гуманітарного розвитку України Наталія Заболотна.    

 Час та місця проведення виступів Норберта Нойхауза 10 грудня:

  • Канів – конференц-зал комплексу «Авто-ріка», початок о 10 годині;

  • Черкаси – конференц-зал Черкаського обласного художнього музею (вул. Хрещатик, 259), початок о 16 годині.

Акредитація для ЗМІ:

Канів – Олена Жорнова, [email protected]

Черкаси - Карина Качуровська, [email protected], +38 066 342 4669

Організатори заходу:

Міжнародний економічно-гуманітарний форум Ukrainian ID

Фонд гуманітарного розвитку України

Український інститут майбутнього

Партнери заходу:

готель «Княжа гора» (Канів)

міжнародний журнал «Склянка часу»

  Друк статті