Отримати послугу із виготовлення внутрішнього паспорта - ID - картки громадянина України відтепер можна і в Каневі


Повернутись

Відповідно до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», в Україні з січня 2016 року запроваджено оформлення  паспорта громадянина України у формі картки, який містить електронний безконтактний чіп.

Від 15 березня 2017 року у Канівському районному секторі УДМС України в Черкаській області можна  отримати послугу із виготовлення  нового виду  документів: внутрішнього паспорта - ID - картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон з електронними носіями. Паспорт громадянина України у формі картки оформлюється з 14 років, це загальносвітова практика документувати громадян із набуттям часткової дієздатності. Після 14 років кожна особа може самостійно приймати рішення, наприклад обирати своє місце проживання. Для громадян, які досягли 14-річного віку, та отримують паспорт громадянина України вперше – адміністративна  послуга надається безоплатно. Термін розгляду заяви про отримання ID - картки  не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви - анкети для його отримання.  Строк звернення до територіального підрозділу для отримання паспорта не пізніше ніж через місяць після досягнення 14 років і тільки за місцем проживання. Особам віком від 14 до 18 років паспорт громадянина України у формі картки видається зі строком дії 4 роки. Особам  яким виповнилося 18 років, паспорт громадянина України у формі картки видається зі строком дії 10 років. Можливість  отримання внутрішнього паспорта - ID - картки мають і громадяни,  що змінюють прізвище, чи втратили паспорт, або ті хто мусять замінити його через непридатність. Виготовити ID - картку  можуть за бажанням і ті  жителі району, які прийшли у підрозділ міграційної служби, щоб вклеїти фото у зв’язку  із досягненням віку  25 - 45 років. Проте, вони мають вибір - вклеїти фото у старий зразок паспорта, чи виготовити новий, пластиковий.

Терміни  розгляду заяви  про отримання  ID - картки  в разі  обміну паспорта  при зміні  прізвища, замість втраченого, непридатного до використання,  не пізніше ніж через 20 робочих днів, вартість послуги – 279 гривень, не пізніше 10 робочих днів, вартість  послуги 366 гривень,  з дня оформлення заяви-анкети для його отримання. Кожен  громадянин зобов’язаний мати паспорт.

Проживання  без паспорта  або за недійсним паспортом, проживання без реєстрації тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 17 до 51 грн.).

Для отримання паспорта громадянина України для виїзду за кордон, громадяни України  звертаються до будь якого підрозділу  міграційної служби в Україні, в тому числі і до Канівського районного сектора за адресою: м. Канів, вул. Шевченка,47.

  Друк статті