Кубок козацької слави збере всіх боксерів України до Канева


Повернутись

Саме в нашому місті у жовтні ц.р. вдруге пройде боксерський турнір.

Нагадаємо 2 вересня 2017 року у Каневі було засновано відкритий турнір із боксу – Кубок козацької слави імені Дмитра Байди-Вишневецького.

Відкривали захід почесні гості: Київський міський голова, український боксер, Чемпіон Світу з боксу, Герой України Віталій Кличко, громадський діяч, президент міжнародного фонду #SOSмайбутнє Наталія Заболотна, голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець, Канівський міський голова Ігор Ренькас, президент Федерації боксу в Черкаській області Сергій Тищенко та інші.

Історія заснування у Каневі боксерського турніру досить цікава. Так, за сприяння Н.Заболотної громадська ініціатива #SOSмайбутнє закликала людей з усієї України фотографуватися з табличками #SOSмайбутнє на фоні об’єктів гуманітарної сфери, доля яких викликає занепокоєння: на фоні замків, які знищуються, закритих культурних центрів, сільських шкіл, спортивних закладів, що руйнуються.

Серед перших світлин, які отримали організатори, було фото канівського спортивного клубу «Спарта», де у підвальному приміщенні на фоні саморобних знарядь стояли діти. Вони повідомили, що десяток років займаються в своєму клубі, мають непогані результати. У них є десятки чемпіонів України, чемпіони Європи, які в Європі здобувають медалі і… повертаються в свій улюблений Канів, повертаються в свій підвал.

«Ми дуже любимо бокс, - писали вони. - І хочемо мати титульний ринг. Ми знаємо, що це дуже дорого, але він нам потрібен задля того, щоб показувати свої результати».

Поспілкувавшись з братами Кличками, було вирішено організувати благодійний аукціон, на який вони виставили свої боксерські рукавички з автографами. Це дало змогу, окрім тренувального рингу й спеціального знаряддя, подарувати ще й титульний ринг та дало поштовх започаткувати боксерський турнір.

Цьогоріч вже другий відкритий турнір із боксу – Кубок козацької слави імені Дмитра Байди-Вишневецького - проходитиме у п’ятницю, 5 жовтня ц.р., у Канівському міському будинку культури. Початок заходу об 11.00.

  Друк статті