Ігор Ренькас: "Залишаймося на свята вдома і хай Великодні дзвони лунають у наших серцях!"


Повернутись

Цікаве на цю тему:

Шановні канівці!

Напередодні святкування Христового Воскресіння хочу звернутися до кожного з вас.

Цьогорічне свято Великодня ми, напевно, запам'ятаємо назавжди. В країні світова пандемія, викликана коронавірусом, та встановлений карантин - зачинені ринки, магазини, скасовані рейси міжміського сполучення... Це, звісно, призводить до суттєвих незручностей і свято у багатьох відбудеться не в тому форматі, до якого ми звикли. Але, на мою думку, не так важливо, що у нас на столі, як хто за нашим столом. З ким, власне, ми розділяємо свій Великодній сніданок. Великдень - це передовсім не про паски та крашанки, а про те, чим наповнені наші душі.

Тому бажаю кожному провести цей Великий день з рідними й близькими у любові і злагоді. Бажаю, щоб у ваших серцях панувала світла надія, доброта і віра в краще, і, найголовніше, щоб ви і ваші рідні були здоровими.

Ми ж зі свого боку вживаємо всіх заходів, щоб ця недуга нас оминула: закрили освітні та позашкільні заклади, ринки та автовокзали, заклади громадського харчування, призупинили рух громадського транспорту, проводимо рейди по місту, нагадуючи містянам правила карантину, дезінфікуємо дороги й тротуари, громадські місця, заклади й установи, які продовжують працювати.

Докладаємо максимум зусиль, щоб наші лікарі були "озброєні" та готові боротися з вірусом. Так, на мій заклик було відкрито благодійний рахунок в Канівській ЦРЛ для збору коштів на придбання двох апаратів штучної вентиляції легень та двох концентраторів кисню. Спільно ми зібрали близько 1 мільйона гривень. Тож найближчим часом чекаємо на поставку обладнання.

Підтримують нас місцеві підприємства та магазини, підприємці та пересічні люди. Окрім того, за останній час ми отримали: один апарат ШВЛ, засоби індивідуального захисту лікарів, експрес-тести, безконтактні термометри, обприскувачі для дезінфекції місць громадського користування та продуктові набори для канівців найбільш вразливої категорії. А скільки захисних масок було доставлено й пошито нашими майстринями та волонтерами!

Вірю, що цей вірус - це лише черговий виклик, який ми неодмінно подолаємо. Але виклик не лише для людства чи влади, а насамперед для кожної сім’ї, для кожного жителя Канева, для кожного вірянина. Це усвідомлення своєї персональної відповідальності. Тому зараз ми складаємо екзамен на єднання і злагодженість наших дій. Разом і тільки разом ми з усім справимося, але залишаймося на свята вдома і хай Великодні дзвони лунають у наших серцях!

 

Канівський міський голова Ігор РЕНЬКАС

  Друк статті