Аварія по вулиці Енергетиків, що залишила мешканців багатоповерхівок в районі заводу Магніт без води, ліквідована


Повернутись

Цікаве на цю тему:

У суботу вранці, 7 січня ц.р., на водогоні по вулиці Енергетиків (в районі так званої бази ОРСа) через розгерметизацію труби сталася аварія.

Як повідомив директор КП «Управління ВКГ» Володимир Цюкало, окрім вище згаданого пориву по вулиці Енергетиків, в цей час трапилося ще дві аварії по вул. Горького (приватний сектор) і в районі КП теплових мереж. Оперативно було сформовано дві аварійні бригади.

- Дві останні – були ліквідовані відразу, а от із першою довелося помучитися, - пояснює В.Цюкало. - Справа в тім, що порив трапився на трубі, прокладеній ще 50 років тому, і яка пролягає під павільйоном автобусної зупинки, що стоїть на бетонній основі. Лише одного бетонного покриття близько 40 см. Це ускладнювало доступ до місця пориву. До того ж, ми шукали можливості зберегти зупинку. Окрім того, поруч пролягала теплотраса, а сам водогін залягає в землю вглиб до 3-х метрів. Через складні погодні умови й промерзання ґрунту роботи не вдалося виконати в стислий термін. А тому мешканці багатоповерхових житлових будинків в районі заводу «Магніт», на жаль, на три дні залишилися без стабільного постачання води.

Утім, людей не було залишено напризволяще. За словами керівника КП «Управління ВКГ», частково було подано воду через іншу насосну станцію (Федоренка), що дало змогу отримати воду на 1-х поверхах усіх вище згаданих будинків. Окрім того, було організовано роботу водовоза, який забезпечував людей водою.

- Комунальники працювали щодня до 21-ї години вечора і нарешті сьогодні, 10 січня ц.р., аварія була ліквідована. Канівці 100-відсотково забезпечені питною водою, - повідомив В.Цюкало. – В свою чергу, ми просимо вибачення у жителів цих будинків за доставлені незручності. Наразі на підприємстві розробляються заходи щодо забезпечення стабільного подання води в згадані мікрорайони за рахунок запуску в роботу додаткових свердловин хлібокомбінату і сільгосптехніки (які нещодавно було передано на баланс Канівської міської ради).

  Друк статті