"Великдень вдома": Канівські священники закликають утриматися від відвідування соборів


Повернутись

Цікаве на цю тему:

У понеділок, 13 квітня ц.р., Канівський міський голова Ігор Ренькас, голова Канівської РДА Юрій Розе і голова Канівської райради Микола Зоць провели спільну зустріч священнослужителями міста і району, зокрема, отцями Володимиром Червонніковим, Юрієм Почтовим та Сергієм Нікітіним. Очільники міста і району обговорили із священниками протиепідемічні заходи, які вживатимуться в Каневі на час проведення Великодніх свят.

Міський голова звернувся до священників з проханням утримати вірян від відвідування храмів під час відзначення Великодня цього року. Такі заходи вживаються з метою відвернення поширення коронавірусної хвороби на території Канівської ОТГ та забезпечення безпеки і здоров’я громадян.

Священнослужителі наголосили, що усвідомлюють всю важливість заходів в умовах поширення COVID-19 та одноголосно погодилися змінити формат проведення богослужінь. Відтак, богослужіння на Великдень в церквах Канева і району проводитимуться, але без прихожан.

Отець Володимир Червонніков, отець Сергій Нікітін, отець Юрій Почтовий разом із міським головою Ігорем Ренькасом звертаються до канівців з проханням утриматися від відвідування соборів.

-  Наше завдання – зберегти життя та здоров’я людей. Тому просимо вірян залишатися на Великодні свята вдома, - зазначили священнослужителі.

Нагадаємо, також в період вихідних і святкових днів (з 15 год. 01 хв. 18.04.2020 до 06 год. 00 хв. 21.04.2020) на території Канівської ОТГ не працюватимуть всі заклади торгівлі  окрім аптек та АЗС. Відповідне рішення було ухвалено в ході останнього засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Канівської міської ради, яке відбулося у п'ятницю, 10 квітня ц.р. з метою обмеження пересування та перебування громадян в громадських місцях Канівської ОТГ.

  Друк статті