Експерти взяли проби води в Дніпрі, аби з’ясувати причини масової загибелі риби


Повернутись

Цікаве на цю тему:

Останніми днями соцмережі канівців рясніють світлинами, які фіксують масову загибель риби в Дніпрі поблизу Канева.

З’ясувати обставини рибомору та взяти проби в річці Канівський міський голова Ігор Ренькас доручив комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Канівської міської ради в ході екстреного засідання.  

У середу, 26 червня ц.р., члени комісії, зокрема, представники відділу з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і відділу екології та муніципального контролю виконавчого комітету міської ради, Канівського міжрайонного відділу ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр», Канівського природничого заповідника обстежили узбережжя Дніпра та виявили осередки загиблої риби на березі річки Дніпро (Кременчуцьке водосховище) і поверхні води в районі каналізаційної насосної станції №7 та Канівського природничого заповідника.

- Площа забрудненої території по осередках найбільшого мору риби складає до 80 м2. Вид прісноводної риби в основному складається із верховодки звичайної, одиноких екземплярів судака, маленьких сомиків та раків, - інформує начальник відділу з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Микола Попенко. - За візуальним спостереженням масового мору риби на воді не спостерігається, поодинокі екземпляри загиблої риби виявлено на березі. 1-2 рибини на погонний метр в районі від КНС №7 до Канівського природного заповідника. Причини загибелі на сьогодні не встановлено.

З метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя було взято чотири проби води в річці Дніпро – безпосередньо в зоні забруднення, де сконцентрований осередок мору риби, та поза ним. Результати аналізів стануть відомі протягом двох діб, про що буде поінформовано додатково.

Комунальному підприємству «Місто» було доручено в стислі терміни провести роботи по ліквідації залишків риби, яка загинула, та очистити забруднену територію.

  Друк статті