Депутатам запропонували прийняти Програму місцевих стимулів для медичних працівників


Повернутись

У ході засідання Канівської міської ради, що відбулося 24 вересня ц.р., депутати заслухали запит депутата, головного лікаря Канівського Центру ПМСД Наталії Горьової, що стосувався нагальних проблем закладу охорони здоров’я первинного рівня.

Так, очільниця закладу акцентує увагу на тому, що через недостатній рівень заробітної плати та відсутність житла молоді спеціалісти не бажають працевлаштовуватися до місцевого медичного закладу.

- Саме через незабезпеченість житлом один лікар загальної практики-сімейний лікар незабаром звільняється та переїжджає до іншої місцевості, - наголосила Н.Горьова. - А це в свою чергу тягне за собою розірвання 1200 декларацій з пацієнтами та недоотримання доходу від НСЗУ до 650 тис. грн. на рік. Тому актуальною проблемою на сьогодні є укомплектування лікарськими кадрами  КНП «Канівський ЦПМСД» для поліпшення умов наближення лікаря до пацієнта.

Аналіз вікової структури лікарів КНП «Канівський ЦПМСД», показує, що у віці 30-39 років працює 5 осіб (2 з них у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років), у віці 40-49 років – 8 осіб, у віці 50-59 років – 10 осіб, старше 60 років – 6 осіб, старше 70 років – 1 особа.

- Враховуючи вікову структуру лікарів КНП «Канівський ЦПМСД», де більше ніж 50% лікарів пенсійного віку, існує реальна загроза погіршення рівня кадрового забезпечення лікарями провідної ланки надання первинної медико-санітарної допомоги, - наголосила медик.

Проблема, що виникла, потребує нагального втручання та вирішення саме органами місцевого самоврядування.

В своєму запиті депутат звертається з пропозицією прийняти Програму місцевих стимулів для медичних працівників КНП «Канівський ЦПМСД» на 2020-2025 роки, яка дозволить системно вирішити проблеми закладу та покращити його ефективність.

  Друк статті