Про освіту, медицину і реформу децентралізації: на сесію міської ради завітав народний депутат Владислав Голуб


Повернутись

Народний депутат України Владислав Голуб взяв участь у ІІІ-у черговому засіданні VII-ї сесії Канівської міської ради, що відбулося у вівторок, 26 вересня ц.р.

Користуючись нагодою, обранець народу поспілкувався з представниками канівського депутатського корпусу та обговорив кроки, які вже робляться на загально державному рівні для покращення життя канівців.

- Працюємо над поновленням сучасного медичного обладнання для Канівської ЦРЛ. Активно залучаємо кошти в освіту Канева. Так, невдовзі Канівська ЗОШ №1 отримає капітальний ремонт з повною заміною вікон, - повідомив В.Голуб.

Як зауважив міський голова Ігор Ренькас, проект реконструкції навчального закладу вже розроблений, наразі він проходить  відповідну експертизу.

Порушили депутати й питання реформи децентралізації, зокрема, об’єднання територіальних громад.

- Моя позиція, що ОТГ – це правильний шлях, яким має рухатися держава, він дасть громаді можливість розвиватися. Але в той же час не можна об’єднуватися заради самого об’єднання. Оскільки вже відомі випадки сформованих ОТГ, коли об’єднана громада не є самодостатньою. Тому підходити до цього треба зважено.

Цікавились депутати, чи може в Україні повторитися історія сусідньої Польщі, коли одного ранку країна прокинулася вже в поділених об’єднаних територіальних громадах.

- Критично питання наразі не стоїть, але логіка підказує, що такий формат (десь є ОТГ, а десь немає) довго існувати не може, - сказав В.Голуб.

До слова, питання створення Канівської міської об’єднаної територіальної громади виносилося на сесію міськради 4 рази, утім жодного разу не набирало потрібної кількості голосів. Щоб переконати депутатів у перевагах ОТГ нещодавно делегація із міста Канів з робочим візитом відвідала Полтавську область, де на прикладі сформованих ОТГ вивчала їх досвід формування і розвитку.

  Друк статті