Микола Кобелякський може стати почесним громадянином міста


Повернутись

У вівторок, 20 березня ц.р., відбулося засідання комісії виконавчого комітету міської ради з питань нагород та присвоєння почесних звань. Порядок денний заходу нараховував одне питання – щодо присвоєння звання «Почесний громадянин м.Канів» Миколі Кобелякському.

Микола Кобелякський – людина добре знана й шанована в нашому місті. Майстер спорту, заслужений тренер з гирьового спорту, багаторазовий чемпіон і призер всеукраїнських і всесоюзних змагань з гирьового спорту. Плідно займається тренерською діяльністю. Так, у 2016 році Микола Олександрович був нагороджений Почесною відзнакою Канівського міського голови «За заслуги перед містом Канів».

Із пропозицією присвоїти Миколі Кобелякському звання «Почесний громадянин м.Канів» до виконавчого комітету Канівської міської ради звернулася Федерація гирьового спорту України.   

«Кобелякський М.О. є одним з фундаторів гирьового спорту України. За роки своєї тренерської діяльності підготував 29 майстрів гирьового спорту. За підготовку спортсменів високого класу з 1979 по 1984 роки М.Кобелякський був визнаний кращим тренером України з гирьового спорту. Він зробив значний особистий внесок у відродження та популяризацію українських національних традицій серед населення м.Канева і України.

Незважаючи на поважний вік Микола Олександрович і понині бере активну участь у розвитку ветеранського руху спортсменів гирьового спорту України. Є багаторазовим чемпіоном світу з гирьового спорту серед ветеранів за версією Міжнародної конфедерації майстрів гирьового спорту, проводить велику роботу з популяризації гирьового спорту, своїм прикладом залучає молодь до здорового способу життя», - йдеться у зверненні.

Ознайомившись із документами, члени комісії одностайно підтримали кандидатуру Миколи Кобелякського на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Канева». Відтак, найближчим часом відповідне питання буде заслуховуватись на громадських слуханнях. У разі позитивного голосування за пропозицію присвоїти почесне звання Миколі Олександровичу проект відповідного рішення розглядатиметься на сесії міської ради.

  Друк статті