Двотижневий військово-розважальний вишкіл «Дитинство має право на життя» пройшов у Каневі


Повернутись

Надавати першу домедичну допомогу, влучно стріляти, долати смугу перешкод та багато іншого навчалися учасники розважально-патріотичного підсумкового вишколу «Дитинство має право на життя». Захід для дітей та молоді, організований Канівським міським центром туризму, проходив з 5 по 16 червня у Каневі. 

За допомогою досвідчених інструкторів хлопці й дівчата отримали навички з туристсько-спортивної підготовки, військово-прикладної справи, спортивного орієнтування, топографії тощо. Цікавий майстер-клас зі створення оберегів «Янгол-охоронець» для воїнів, разом з дітьми організатори заходу провели у співпраці з науковцями Шевченківського національного заповідника: Ольгою Ісаєвою, Тетяною Ярмош, Тамілою Осипенко та народною майстринею Валентиною Жадан.  Не менш пізнавальною стала зустріч із працівниками 10-ої державної пожежно-рятувальної частина управління ДСНС України у Черкаській області. Познайомились із гончарем, художником, кобзарем, заслуженим майстром народної творчості Сергієм Радьком, який провів для учасників заходу практикум із глинотерапії та майстер-клас з ліплення.

Також діти відпочивали на творчій локації із виготовлення оберегу «Мандала» під керівництвом Аніти Ричіхіної. Змагання з військово-прикладної провів Сергій Вдовіченко, щоденну фітнес-хвилинку організувала Юлія Анісімова, а техніці підйому по вертикальній мотузці на жумарах навчала тренер Тетяна Дорошенко.

Кожний день вишколу був насичений танцями, малюванням, рухливими іграми, плетінням браслетів, квестами, співами та іншими цікавими тематичними розвагами, повідомляють у Канівському міському центрі туризму. Десять днів вишколу пролетіли як одна мить. Діти відволіклись, відпочили, отримали не лише позитивні емоції, а й корисні навички та нові знайомства.

Аби привітати учасників вишколу з завершенням заходу у п’ятницю, 16 червня ц.р., до міського центру туризму завітали: секретар Канівської міської ради Оксана П’яткова, заступник міського голови Тетяна Жівотова та депутат міської ради Олександр Корнієнко.

  -Рада, що ви два тижні провели без гаджетів. Ви спілкувалися і дружно навчалися чомусь новому. Зараз важкий час, але діти це майбутнє нашої країни. Бажаю вам щоб ви були дружні і патріотично налаштовані. Всього вам найкращого,- сказала Оксана П’яткова.

Також  присутніх привітала Тетяна Жівотова:

  -Я вітаю вас з початком літніх канікул. Ви побули в таборі і далі продовжуєте відпочивати, бо табір це не школа – це улюблені ваші гуртки, де ви спілкуєтеся, мрієте, змагаєтесь. Тому бажаю гарного відпочинку, набратися міцного здоров’я протягом літа і знову прийти на навчання. Міський голова Ігор Ренькас, також, передає свої щирі вітання і смаколики. Щоб у вас було життя не тільки мирне, спокійне, а іще і солодке!,- наголосила Тетяна Жівотова.

 

По закінченню заходу діти отримали медалі про проходження вишколу від заступника з навчально-виховної роботи Канівського міського центру туризму Людмили Перебийніс також солодощі від спонсорів свята Канівської Кондитерської фабрики ТОВ «Український кондитер» та депутата міської ради Олександра Корнієнка.

ФОТО ˗ Канівський міський центр туризму.

 

  Друк статті