Озеро Лимарка – одна з нових перспективних туристичних локацій Канева


Повернутись

В Україні небагато населених пунктів, які мають озера на території самого міста, що є надзвичайно привабливим туристичним об’єктом. Проте, одним з таких міст є наш Канів і озеро Лимарка. Нехай сьогодні воно є створеним штучно, але його назва походить від історичної водойми, що існувала поруч і залишила по собі пам’ять у назві та невеличких озерцях з очеретом, що поблискують під променями сонця та вперто противляться невпинному плину років.

Починаючи з 2017 року ця територія активно облаштовується, завдяки створенню Скверу міст-побратимів. На березі Лимарки розміщено місця для відпочинку на природі, простори для активного відпочинку, що дає змогу людям різних вікових категорій проводити свій вільний час змістовно та з користю для себе.

Наприкінці вересня робочою групою було проведено обстеження санітарного стану берегів озера з плеса води. До робочої групи увійшли депутат Канівської міської ради Володимир Коржов, начальник відділу екології та муніципального контролю Олександр Бренюк, директор КП «Агенція розвитку Канівської громади» Ілля Труфанов та місцевий активіст Віталій Щур. Під час обстеження робоча група підтвердила значний потенціал озера Лимарка як ще однієї перспективної туристичної локації нашого міста.

– З 2019 року на озері почали розвивати такий вид спорту як каякінг, коли наша громада отримала у подарунок від міста-побратима Члухова перші каяки, – зазначив депутат міськради Володимир Коржов та додав, що розвиток такого спорту на Лимарці може стати ще одним різновидом водного туризму або активного відпочинку в Каневі.

Робоча група пройшла на човнах вздовж каналу, що наповнює озеро чистою водою, та обговорила можливість популяризації таких прогулянок серед жителів та гостей Канева наступного року.

Начальник відділу екології та муніципального контролю Олександр Бренюк ще раз закликає відпочиваючих на березі озера бережно відноситися до об’єктів благоустрою та не залишати по собі гори сміття, адже, як свідчить практика, не всі «туристи» поводять себе відповідально під час відпочинку.

  Друк статті