До Канева повернулися легендарні «ракети»


Повернутись

Сьогодні, 16 вересня, до приплави «Авто-Ріка» прибув швидкісний теплохід «Ракета». Слід зазначити, це вже не перший рейс в рамках пілотного проекту випробування туристичного річкового маршруту з Києва до Канева по Дніпру.

Зустрічав туристів Канівський міський голова Ігор Ренькас. Під час невеличкої прес-конференції на території готельно-ресторанного комплексу «Княжа гора» він відповів на запитання журналістів щодо майбутнього розвитку туристичного напрямку в Каневі.

– Я маю надію, що ці промо-рейси – є одними з перших кроків до відродження туризму в нашому місті. Адже Каневу є що показати туристам – це і Тарасова гора, і Успенський собор, і Канівське водосховище, і Канівський природний заповідник, і багато іншого, – зазначив міський голова. Та подякував очільнику Черкаської обласної державної адміністрації Олександру Скічку за активну участь у підтримці та розбудові туристичного потенціалу Канева.

Нагадаємо, «Ракета» – серія швидкісних пасажирських річкових суден на підводних крилах, які активно використовувалися в СРСР. В Україні в 1970-х ходило понад 150 «Ракет». Але після 1990-х цей вид транспорту став економічно не вигідним. І більшість зі 150 «Ракет» продали за кордон.

  Друк статті