Робота енергообладнання електричних мереж електропередавальних організацій в умовах низьких температур


Повернутись

Цікаве на цю тему:

Загальновідомо, що енергетика є фундаментом сучасного суспільства. Від її ефективності залежить рентабельність і конкурентоспроможність промислових підприємств, загальний рівень соціально-економічного розвитку нашої країни.

Для того, аби світло і тепло прийшло в наші оселі, а працюючі підприємства здобували економічний зріст, що в кінцевому результаті збільшить добробут кожного українця, щодня наполегливо працюють тисячі працівників енергетичної галузі.

Відомо, що якісна підготовка електрообладнання до роботи в умовах низьких температур – це певною мірою гарантія вдалого проходження цього нелегкого періоду, тому інспекція Держенергонагляду в Черкаській області приділяє особливу увагу проведенню перевірок щодо підготовки енергетичних господарств, електричних та теплових мереж електропередавальних і теплопостачальних організацій.

З настанням холодів зростає навантаження на електричні мережі, що може призвести до їх пошкодження. Також враховуючи погодні умови теперішньої зими, а саме коливання температур з різноманітними опадами, що приводить до обмерзанням дротів та зменшенню рівня оливи в оливонаповненому електрообладнанні, як ніколи стануть покажчиком  що до готовності  електропередавальних організацій до роботи в складних зимових умовах.

Виконання електропередавальними організаціями заходів  щодо  попередження
пошкоджень  електроустаткування,  технологічних  схем  і  споруд в умовах
низьких температур зовнішнього повітря, а саме:

  • виконання графіків технічного обслуговування обладнання електричних мереж;
  • виконання графіку технічного обслуговування  та ремонту пристроїв РЗА;
  • виконання графіку тепловізійного контролю електрообладнання ПС, ПЛ та КЛ;
  • проведення протиаварійних тренувань з оперативними працівниками за тематикою, що стосується особливостей експлуатації обладнання електричних мереж в умовах низьких температур;
  • проведення розслідування технологічних порушень  та розробка заходів, щодо уникнення в подальшому таких порушень;
  • проведення контролю рівня трансформаторної оливи та її якості в силових трансформаторах, масляних вимикачах, оливонаповнених уводах силових трансформаторів;
  • проведення обліку аварійних опор ліній електропередавання та проведення робіт по своєчасній їх заміні;
  • контроль з боку керівництва електропередавальних організацій щодо достатності складського аварійного запасу, трансформаторної оливи, обладнання, матеріалів, запасних частин;
  • злагоджена організація порядку взаємодії з органами ДСНС в період низьких температур та в умовах надзвичайних ситуацій.

Також інспекція Держенергонагляду в Черкаській області нагадує споживачам про важливість ефективного та економного використання електричної енергії.

Зрозуміло, що протягом осінньо-зимового періоду року, внаслідок пониження температури довкілля та скорочення світового дня, значно збільшується споживання електричної енергії, для освітлення, опалення та інших потреб. Перевантаження, що виникають у вечірні часи, спонукають енергетичну систему автоматично вводити в дію протиаварійні системи зниження електроспоживання, що може привести до тимчасового припинення електропостачання та до перебоїв у теплопостачанні.

Злагоджені дії електропостачальної організації та споживачів електричної енергії (в тому числі і населення) направлені на додержання режимів споживання електричної енергії допоможе нам, з успіхом пройти період низьких температур 2018 -2019 року.

 

Інспекція Держенергонагляду в Черкаській області
  Друк статті