День захисту прав споживачів відзначають з 1983 року. Тоді свято закріпили в міжнародному календарі.

15 березня відзначається найважливіше свято для всіх жителів планети — Всесвітній день захисту прав споживачів. Датою для святкування цього дня була обрана річниця з дня історичного виступу американського президента Джона Кеннеді 1961 року, в якому він назвав основні права кожного споживача. Вони залишаються актуальними й досі. Це право на безпеку, на інформацію, на вибір і на захист своєї думки.

Зараз в цей день прийнято говорити про інші найважливіші принципи взаємодії виробника і споживача товарів. Зокрема, на всіх рівнях сьогодні декларується право людини на відшкодування збитку при купівлі неякісного товару. Крім того, в цьому аспекті зараз розглядається і право кожного з нас на проживання в здоровому навколишньому середовищі.

День захисту прав споживачів відзначають з 1983 року. Тоді свято закріпили в міжнародному календарі.

Україна перша серед республік СРСР ще в травні 1991 року прийняла Закон «Про захист прав споживачів». Була створена Державна інспекція з питань захисту прав споживачів, яка в 1992 році отримала статус Державного комітету України у справах захисту споживачів. На даний час в Україні захистом прав споживачів займається Держпродспоживслужба.

Управління захисту споживачів
Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області

Адреса: Бульвар Шевченка, 287, м. Черкаси, Черкаська область, 18000

Телефон:  (0472) 33-12-08

E-mail: zahist.ck@gmail.com

Письмове звернення по пошті направляти на Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області

Адреса: вул. Смілянська, 120, м. Черкаси, Черкаська область, 18000

Телефон: (0472) 45-26-79

Мешканці Канева можуть отримати консультацію, щодо роз’яснення законодавства про захисту прав споживачів, в управлінні економічного розвитку виконавчого комітету Канівської міської ради за адресою вул. О.Кошового, 2 або по телефону 3-22-51.

Інформує управління економічного розвитку

  Друк статті