Що необхідно знати при поверненні покупки в магазин


Повернутись

Часто відбувається так, що в поспіху в магазині купується якась непотрібна річ. Помічаючи непотрібний товар у будинку, багато хто просто не знає, як повернути товар у магазин. У підсумку, кут з непотрібними речами збільшується, а гаманець спустошується. Як повернути непотрібний товар в магазин розповіли юристи.

Чи завжди маємо право

Повернути товар тільки тому, що він не припав до душі не завжди можливо. Має бути об’єктивна причина: невідповідний розмір, колір, форма, комплектація або габарит. Також не можна повернути товар з групи, яка взагалі не підлягає поверненню. Збереження – важлива умова при поверненні товару. Експерти пояснюють, товар не повинен бути у вжитку, на ньому повинні залишитися всі заводські наклейки і бирки, а товарний вигляд повинен залишатися таким, яким він був на момент покупки. Не можна купити курточку, зрізати з неї всі бирки і тільки потім вирішити, що вона не підходить. Найголовніше, рішення повернути товар у магазин має бути прийнято не пізніше 14 днів з дня його придбання, саме тому багато людей радять зберігати чеки на дорогий одяг і предмети інтер’єру в окремій папці. У випадку, якщо чек загублений, можна попросити знайти на записах з відеокамер момент, коли був придбаний товар. Беручи товар назад, на касі можуть попросити пред’явити паспорт, слід взяти його з собою.

Товари, які повернути не можна

Перелік товарів, що не підлягають обміну або поверненню, налічує не один десяток. Не можна повернути: книги, брошури, календарі або буклети. Ні в одному магазині не приймуть назад рослину або тварину. Цивільна зброя, автомобілі та мотоцикли повернути в магазини не можна за законодавством. Столові й кухонні предмети, побутова хімія, нижня білизна, предмети гігієни, парфумерія та косметика, лікарські препарати та багато іншого також не приймуть назад в магазин.

Товари куплені в кредит

Товар, придбаний в кредит можна повернути в магазин за умови, що він не входить в перелік товарів, що не підлягають поверненню або обміну. Крім того, він має бути повернений не пізніше двох тижнів з моменту покупки, за наявності чека і збереження всіх характеристик з дня його придбання. Важливо пам’ятати про те, що якщо на момент покупки був сплачений первинний внесок, то касир зобов’язаний його повернути. Якщо виплачену суму повернути відмовляються, покупець має право написати скаргу. Щоб уникнути проблем, необхідно буде зв’язатися із банком, який видавав кредит. У випадку, якщо договір вчасно не буде розірваний, кредитні платежі будуть нараховуватися, то покупець буде зобов’язаний виплатити їх у повному обсязі. 

  Друк статті