Моніторинг роботи закладів торгівлі і ресторанного господарства, дитячого харчування та підприємств в 2017 році


Повернутись

На виконання пункту 1 доручення голови Черкаської  облдержадміністрації від 12.07.2016 № 28-Д, виконавчий комітет Канівської міської ради повідомляє, що розпорядженням міського голови від 21.10.2016 № 318-р створено робочу групу виконавчого комітету Канівської міської ради з питань моніторингу роботи закладів торгівлі та ресторанного господарства (в т.ч. дитяче харчування) та роз’яснення вимог санітарного і ветеринарного законодавства. На початку 2017 року проведено обстеження та  моніторинг роботи шістьох закладів торгівлі і ресторанного господарства.

Також відповідповідно до рішення регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, протокол № 10 від 02.03.2017 «Про санепідситуацію в області та заходи щодо недопущення її ускладнення», комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Канівської міської ради створено комісію та затверджено графік обстеження об’єктів епідризику щодо дотримання вимог санітарного законодавства, з метою недопущення ускладнень санітарно-епідемічної ситуації в місті, зокрема з  гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Представниками управління Держпродспоживслужби в Канівському районі, управління економічного розвитку та відділу освіти виконавчого комітету Канівської міської ради проведено обстеження та  моніторинг дитячого харчування в п’ятьох дошкільних навчальних закладах, в шести загальноосвітніх закладах, в двох пришкільних таборах відпочинку з денним перебування дітей.

На виконання рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Канівської міської ради від 19.06.2017 року № 11 «Про заходи щодо попередження випадків захворювань на ботулізм серед населення міста» проведено моніторинг діяльності рибоприймального пункту та рибопереробного підприємства. 

В жовтні 2017 року проведено обстеження та моніторинг роботи трьох підприємств торгівлі.

В листопаді 2017 року проведено перевірку восьми дошкільних навчальних закладів, п’яти загальноосвітніх шкіл, КЗ «Канівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І –ІІІ ст.. Черкаської обласної ради», ДНЗ «Канівське ВПУ», Канівського коледжу культури і мистецтв Уманського педагогічного університету. Відібрані проби питної води на розширені та скорочені аналізи для направлення в Черкаську регіональну лабораторією Держпродспоживслужби.

  Друк статті