У житті кожної людини вибір професії та місця роботи – серйозний та відповідальний крок. Адже від нього залежить подальший добробут, реалізація здібностей, перспективи творчого та кар’єрного зростання, нові дружні й ділові стосунки. Зробити своєчасний та обґрунтований професійний вибір учнівській молоді допомагає служба зайнятості.
Саме з метою інформаційної обізнаності за ініціативи Канівського міськрайонного центру зайнятості на базі підприємства ТОВ «Канівський механічний завод» 8 листопада 2016 року було проведено професіографічну екскурсію для учнів Канівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1. Директор підприємства Микола Рахуба розповів присутнім про історію створення підприємства, ознайомив присутніх з виробничим процесом виготовлення котлів на твердому паливі. Учням презентовано ряд робітничих професій, а саме: токар,  верстатник широкого профілю, фрезерувальник, різальник металу, газоелектрозварник, слюсар механоскладальних робіт, маляр. Фахівець з профорієнтації Лариса Тулумбасова повідомила, в яких навчальних закладах можна здобути вищевказані професії.
Професіографічна екскурсія  пройшла дуже цікаво та інформативно. Всі присутні отримали вичерпні відповіді на питання та подякували роботодавцю за приділену увагу.
Директор Канівського міськрайонного центру зайнятості
Надія Коломієць
  Друк статті