Гідна праця як запорука соціальної стабільності, соціального зростання та сталого розвитку країни


Повернутись

7 жовтня світова спільнота відзначила Всесвітній день дій за гідну працю, встановлений за ініціативи Міжнародної конфедерації профспілок, адже Гідна Праця – це стабільна зайнятість на високоефективних робочих місцях, гідна своєчасна оплата праці, захист прав працівників, ліквідація дискримінації, дитячої та примусової праці, створення системи соціального захисту для тих, хто не має роботи.

12 жовтня в Канівському міськрайонному центрі зайнятості відбувся круглий стіл на тему: «Гідна праця як необхідна умова забезпечення гідної якості життя».

Участь у заході взяли заступник міського голови Наталія Матінова, представники Управління Держпраці у Черкаській області, управління соціального захисту населення, відділу освіти, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, громадської організації інвалідів та роботодавців.

«Гідна праця – це високопродуктивна робота, яка гарантує гідну зарплату та соціальний захист чоловіків і жінок в умовах свободи об’єднання, відсутності дискримінації, безпеки на робочих місцях та поваги до людської гідності. Це запорука соціальної стабільності, соціального зростання та сталого розвитку країни», - зазначила директор Канівського міськрайонного центру зайнятості Надія Коломієць.

Під час заходу учасникам круглого столу були презентовані інноваційні послуги служби зайнятості: створення банку відеовакансій, проведення он-лайн співбесіди з роботодавцями, можливості запису та розповсюдження відеорезюме тощо.

Фахівці центру зайнятості О.Дрозденко, Л.Томілєва-Кугно, О.Бровко надавали консультації з питань зайнятості, трудового законодавства та відповідали на чисельні запитання.

Головний державний інспектор з питань праці Управління Держпраці у Черкаській області Л.Корякіна наголосила на перевагах легальної зайнятості, що є запорукою захисту соціальних та трудових прав;  поінформувала про пільги та гарантії при працевлаштуванні осіб з інвалідністю та учасників АТО, висвітлила інші питання, які цікавили присутніх.

По закінченню спілкування учасниками круглого столу було зауважено на необхідності акумулювати зусилля служби зайнятості з органами влади, соціальними партнерами, роботодавцями, профспілками в питанні зайнятості, сприяння ефективному соціальному діалогу, посилення соціального захисту і покращення умов праці.

  Друк статті