Про сприяння у проведенні обряду освячення води у день церковного свята Хрещення Господнього на території Канівської міської територіальної громади 06 січня 2024 року


Повернутись

Цікаве на цю тему:

Від 02.01.2023 № 4-р

Про сприяння у проведенні обряду освячення води у день церковного свята

Хрещення Господнього на території Канівської міської територіальної громади 06 січня 2024 року

Відповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою сприяння у проведенні обряду освячення води, враховуючи вимоги Указу Президента України № 64/2022 від 24 лютого 2022 року «Про введення воєнного стану в Україні», Закону України "Про правовий режим воєнного стану", з метою уникнення та мінімізації негативних наслідків від можливих збройних провокацій з боку російської федерації

 

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

 

  1. Рекомендувати керівникам християнських релігійних громад, які розташовані та здійснюють свою статутну діяльність на території Канівської міської територіальної громади, провести обряд освячення води 6 січня 2024 року в приміщеннях культових споруд та на прилеглих територіях.

 

  1. Керівників християнських релігійних громад, які розташовані та здійснюють свою статутну діяльність на території Канівської міської територіальної громади, у разі оголошення повітряної тривоги із загрозою для життя та здоров’я вірян, негайно припинити проведення обряду освячення води та скерувати присутніх людей до найближчого укриття.

  2. Рекомендувати начальнику відділу поліції № 1 Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області Юрію ЛУГІНУ забезпечити охорону публічного порядку в місцях проведення заходів.

  3. Рекомендувати Канівському районному відділу Управління ДСНС України у Черкаській області (Дмитро ТОКАР) спільно з відділом з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету Канівської міської ради (Вячеслав КАНІВЕЦЬ) через засоби масової інформації провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення Канівської міської територіальної громади щодо дотримання правил поведінки на водоймах.

  4. Канівський районний відділ Управління ДСНС України у Черкаській області (Дмитро ТОКАР) посилити 6 січня 2024 року чергування аварійно-рятувальних розрахунків, з метою своєчасного та оперативного реагування на можливі виклики.

  5. Директора КП «Місто» Дмитра ШАЙДАРОВА забезпечити організацію санітарного прибирання території набережної річки Дніпро та набережної гідротехнічної споруди озера-розширювача Філії «Канівська ГЕС» ПАТ «Укргідроенерго».

  6. Старост Івана ЧУПИЛКУ. Ніну МАТВІЄНКО, Людмилу ПТУХУ, Тетяну КОРНІЄНКО, Валентну БЕРЕГОВУ, директора КП «Яблунівське» Олега КОВАЛЕНКА, організувати та забезпечити прибирання місць освячення води на території сіл Канівської міської територіальної громади.

  7. Директора КП «Управління ВКГ» Олексія БЕРЕЗОВОГО, в разі надходження звернень від керівників християнських релігійних громад, які розташовані та здійснюють свою статутну діяльність на території Канівської міської територіальної громади, забезпечити підвезення 6 січня 2024 року на 9-00 питної води до культових споруд де буде проводитись обряд освячення води.

  8. Відділ інформації та зв’яків з громадськістю виконавчого комітету Канівської міської ради (Анастасія ПУДОВКА) ознайомити членів Канівської міської територіальної громади із змістом цього розпорядження через мережу інтернет з використанням офіційних сторінок органу місцевого самоврядування у соціальних мережах.

  9. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів Галину МОСКАЛЕНКО та Тетяну ЖІВОТОВУ.

 

 

Міський голова,

Голова Ради оборони                                                                              Ігор РЕНЬКАС

  Друк статті