Цікаве на цю тему:

Від   24.11.2023 № 499

Про організацію поховання загиблих воїнів

Відповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на підставі звернення громадської організації «Канівська спілка учасників АТО» «НЕСКОРЕНІ» від 21 листопада 2023 року за № 161 (вх. № 3893/03-03-16 від 22.11.2023), з метою вшанування пам’яті та належної організації церемонії поховання загиблих воїнів, членів Канівської міської територіальної громади

 

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

 

  1. Визначити офіційним днем жалоби та трауру на території Канівської міської територіальної громади день поховання загиблих воїнів, членів Канівської міської територіальної громади.

 

  1. Керуючого справами виконавчого комітету Канівської міської ради Володимира СВЯТЕЛИКА та начальника організаційного відділу апарату виконавчого комітету Канівської міської ради Сергія ТКАЧЕНКА здійснювати загальну організацію церемонії прощання і поховання загиблого воїна та координацію дій між структурними підрозділами органу місцевого самоврядування та іншими суб’єктами, які задіяні в організації та проведенні жалобних заходів.

 

  1. Відділ бухгалтерського обліку виконавчого комітету Канівської міської ради (Вячеслав ШИШКА) здійснити оплату визначених ритуальних товарів і послуг пов’язаних із забезпеченням організації церемонії прощання і поховання загиблого воїна.

 

  1. Організаційний відділ апарату виконавчого комітету Канівської міської ради (Сергій ТКАЧЕНКО) підготувати клопотання на ТОВ «М+М» про виділення автобусу для транспортного обслуговування учасників траурної церемонії.

 

  1. Керівників комунальних підприємств, установ та організацій (Олексій Березовий, Олег Коваленко, Андрій Шацьких, Олексій Панчук, Дмитро Шайдаров, Олександр Вавілкін, Олександр Корнієнко, Богдан Припіяло, Ілля Труфанов, Сергій Гура, Антоніна Петренко, Валентина Яворська, Віра Шапошник, Наталія Горьова, Олександр Яхімович) забезпечити у день жалоби та трауру приспущення державних прапорів на адміністративних будівлях та оздоблення їх стрічками чорного кольору.

 

  1. Рекомендувати керівникам підприємств, установ та організації державної форми власності забезпечити у день жалоби та трауру приспущення державних прапорів на адміністративних будівлях та оздоблення їх стрічками чорного кольору.

 

  1. Відділ інформації та зв’яків з громадськістю виконавчого комітету Канівської міської ради (Анастасія ПУДОВКА) інформувати членів Канівської міської територіальної громади про оголошення дня трауру та жалоби, дату, час та місце проведення церемонії прощання та поховання загиблого воїна на офіційному сайті міської ради та на офіційних сторінках органу місцевого самоврядування у соціальних мережах, з дотриманням рекомендацій та обмежень Черкаської обласної військової адміністрації.

 

  1. Комунальне підприємство «Шевченківський культурний центр» (Олександр ЯХІМОВИЧ) забезпечити підготовку та тематичне оздоблення холу Шевченківського культурного центру для проведення громадянської панахиди та ритуальної літії за загиблим воїном.

 

  1. Комунальне підприємство «Місто» (Шайдаров Д. О.) забезпечити у день прощання та поховання загиблого прибирання території (санітарне прибирання, очищення від снігу та намерзання льоду, за потреби посипання піщано-сольовою сумішшю, тощо…) в районі Шевченківського культурного центру (Шевченко hub) та на місці захоронення, в межах міста.

 

  1. Відділ культури виконавчого комітету Канівської міської ради (Оксана ТРУФАНОВА) забезпечити церемонію прощання із загиблим воїном в приміщенні Шевченківського культурного центру (Шевченко hub) звуковідтворюючою та звукопідсилюючою апаратурою із залученням фахівців міського будинку культури.

 

  1. Відділ культури виконавчого комітету Канівської міської ради (Оксана ТРУФАНОВА), відділ освіти виконавчого комітету Канівської міської ради (Надія ГОЛДА), відділ у справах сім’ї, молоді та спорту (Олександр СЕМЕНЧЕНКО) відмінити у день жалоби та трауру проведення всіх концертних розважальних та спортивних заходів у закладах культури, освіти та спорту на території Канівської міської територіальної громади.

 

 

 

  1. Рекомендувати закладам громадського харчування та торгівлі приватної форми власності, які здійснюють свою комерційну діяльність на території Канівської міської територіальної громади, обмежити у день жалоби та трауру публічне використання аудіо-візуального контенту розважального характеру.

 

  1. Відділ поліції № 1 Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області (Юрій ЛУГІН) забезпечити охорону громадського порядку під час проведення церемонії прощання і поховання загиблого воїна та організувати тимчасове обмеження руху автотранспорту по вулиці Енергетиків від перехрестя в районі адміністративної будівлі Другого відділу Черкаського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки до площі Т.Г. Шевченка біля будинку рад під час винесення труни з тілом загиблого, з подальшим супроводженням двома службовими автомобілями з увімкненими проблисковими маячками колони автотранспорту від Шевченківського культурного центру (Шевченко hub) до місця поховання.

 

  1. Комунальному некомерційному підприємству «Канівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Канівської міської ради (Наталія ГОРЬОВА) забезпечити фаховий супровід та чергування кваліфікованого медичного працівника під час церемонії прощання та поховання загиблого воїна.

 

  1. Контроль за виконанням розпорядження залишаю за собою.

 

 

 

 
 

 

 

 

Міський голова                                                                                 Ігор РЕНЬКАС

 

 

 

Ткаченко

33084

  Друк статті