Відмовитись від забруднюючих атмосферу автомобілів та пересісти на велосипеди, громадський транспорт, або ж просто пройтись пішки - до цього українців закликають у Всесвітній день без автомобілів, який відзначають щороку 22 вересня.

Традиція проводити День без автомобілів масово на національному рівні народилася в 1998 році у Франції. Тоді цей день відзначили всього близько двох десятків міст. Але вже за три роки до таку ініціативу підтримали у 35 країнах світу. Цього року офіційно Всесвітній День без автомобілів відзначатимуть і в Україні.

Зважаючи на проблеми збільшення кількості автомобільного транспорту на наших вулицях та стан повітря у містах, посилення небезпечності на дорогах, долучившись до зазначеної акції, кожен зможе зробити свій невеличкий внесок у поліпшення стану навколишнього середовища та отримає можливість подихати свіжим повітрям і прогулятися по спокійним, звільненим від шуму та безпечним вулицям, вільним від транспорту.

Шановні власники автомобільного транспорту, залиште особистий автомобіль 22 вересня у спокої, прогуляйтеся і подивіться на своє місто без автомобілів, зробіть найменші кроки задля покращення суспільного життя.

  Друк статті