Комісія Канівської міської ради обговорила ситуацію із виявленими небезпечними відходами на території Канева


Повернутись

У середу, 1 березня ц.р., відбулося засідання постійної комісії Канівської міської ради з питань охорони навколишнього природного середовища, атмосферного повітря та поводження з безхазяйними відходами.

Тема зустрічі – виявлення небезпечних відходів на території одного з місцевих підприємств та порушення у зв’язку з цим кримінальної справи.

На зустрічі були присутні: голова комісії, виконуючий обов’язки керуючого справами виконавчого комітету Володимир Святелик, начальник відділу з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Іван Диренко, головний спеціаліст відділу з питань ЖКГ, транспорту та зв’язку управління економічного розвитку Тетяна Стадник, керівники канівських комунальних підприємств «Місто» Дмитро Шайдаров і «ЖЕК» Андрій Шацьких та представники депутатського корпусу: Сергій Засенко, Євгеній Маланчев, Вадим Туливітер, Віктор Хоменко.

Як повідомив В.Святелик, одразу після надходження сигналу про небезпечні відходи на місце події виїхала робоча група.

- Все герметично упаковане або зачинене в складі, територія забетонована, розливу речовин не видно, - розповідає про побачене І.Диренко. – Загрози екології ми не побачили. 

Як з’ясувалося, одну із будівель місцевого підприємства взяла в оренду терміном на один рік фірма, зареєстрована в Києві, що займається утилізацією відходів.

- Орендарі справно сплачують орендну плату, і вивозять накопичені відходи з міста для подальшої утилізації. Так, останнім часом, як нам повідомили, було вивезено дві фури з відходами, - розповідає В.Святелик. – Термін дії орендного договору невдовзі спливає, тож, очікуємо, що найближчим часом всі відходи будуть вивезені з території м.Канів. Разом з тим, цим питанням наразі займається Національна поліція в Черкаській області і управління екології.

В ході обговорення ситуації, члени комісії прийняли рішення звернутися з листами до правоохоронних органів та управління екології з проханням якомога скоріше з’ясувати, чи є факти порушення в роботі фірми та вирішити їх в рамках чинного законодавства, та безпосередньо до фірми, яка орендує приміщення, з вимогою вивезти відходи до закінчення терміну дії договору про оренду приміщення.  

  Друк статті