На суму 116 тис.грн. Канів отримав обладнання для регулювання чисельності безпритульних собак


Повернутись


Днями Канів отримав обладнання для відкриття стерилізаційно-карантинного пункту, покликаного гуманним шляхом вирішувати проблеми безпритульних тварин в місті.

Питання регулювання чисельності безпритульних собак вже довгий час є одним з найактуальніших. Як повідомив начальник управління економічного розвитку Антон Савченко, наразі в Каневі нараховується близько 300 безпритульних собак і тенденція йде до збільшення.

- Створення таких пунктів заплановане впровадженням Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Черкаській області на 2016-2020 роки, - говорить А.Савченко. – Так, окрім Канева подібні пункти відкриваються в Катеринополі й Золотоноші.

У результаті Канів отримав клітки для тимчасового утримання тварин, холодильник, пневматичний пристрій для виконання ін'єкцій, стерилізаційний стіл, медичні інструменти, стерилізатор для інструментів, ваги тощо. Вартість обладнання 116 тис.грн. Кошти були виділено Фондом підтримки місцевих ініціатив при Посольстві Канади в Україні. Виконавцем грантового проекту є Черкаський обласний благодійний фонд «Еко-Центр» (співвиконавець обласної Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами).

Для облаштування стерилізаційно-карантинного пункту в Каневі було виділено приміщення в районі вул. Героїв Бронепоїзда, що перебуває в комунальній власності і належить КП «Комбінат громадського харчування».

- Стерилізацію проводитиме місцевий ветеринар. Наразі ми підбираємо кандидатуру, - говорить А.Савченко. – Як було передбачено, програма почне реалізовуватись в теплий сезон, щоб не опалювати приміщення. Собак відловлюватимуть, стерилізуватимуть, потому вони ще близько тижня утримуватимуться в пункті, щоб мати змогу оговтатися після операції.  І лише тоді їх відпускатимуть на волю попередньо "чіпувавши". Одночасно в стерилізаційно-карантинному пункті перебуватиме близько 10 собак.

 

Фото: Черкаський обласний благодійний фонд «Еко-Центр»

 

  Друк статті