Ліквідація дерев та викошування амброзії: як у Канівській громаді покращували благоустрій у 2020 році


Повернутись

За останні роки ураження омелою дерев та розповсюдження карантинних рослин (зокрема, амброзії) приймає масштаби екологічної катастрофи. Тому боротьба з ними не повинна мати стихійний характер, а повинна бути організованою і послідовною.

Тож на засіданні сесії Канівської міської ради, 29 червня ц.р., депутатами було розглянуто та прийнято до відома інформацію про хід виконання двох екологічних програм, а саме: Програми охорони навколишнього природного середовища міста Канева на період до 2020 року та Програми боротьби з карантинними рослинами у місті Каневі на 2018-2022 роки.

Відтак, протягом 2020 року КП «Місто» та КП «Міськзеленбуд» було надано послуги з ліквідації 962 дерева, що були вражені омелою або мали пошкодження та несли загрозу життю і здоров’ю громадян. Проведено часткову вирубку порослі дерев на набережній Дніпра.

З метою боротьби з амброзією КП «Місто» проводилась ліквідація карантинних рослин викошуванням закріплених за підприємством територій та інших площ на загальну суму 285 тис. грн. Також придбано хімічних препаратів для знищення карантинних рослин об’ємом 1000 літрів хімічного препарату «Стоп-Амброзія», що дало змогу провести знищення амброзії близько 20000 рослин.

Комунальники підприємства «ЖЕК» ліквідовували карантинні рослини шляхом викошування прибудинкових територій. Не відставали від колег і працівники КП «Яблунівське», які «боролися» з карантинними рослинами шляхом викошування площ соціальної інфраструктури Яблунева та прилеглих до них територій.

Варто зауважити, що жителі та суб’єкти господарювання Канівської міської територіальної громади також не лишилися осторонь та проводили ліквідацію карантинних рослин шляхом викошування, виполювання та викопування їх на приватних і прилеглих територіях.

  Друк статті