На стерилізацію безпритульних тварин у Каневі цьогоріч виділяється 59 тис. грн.


Повернутись

Безпритульні тварини на вулицях Канева – одна з найбільших проблем міста. Однак, її вирішення можливо забезпечити лише гуманним шляхом. Для цього з 2016 року діє Програма регулювання чисельності безпритульних тварин, завдяки якій було успішно простерилізовано 50% чотирилапих.

У ході останнього засідання сесії Канівської міської ради, що відбулося 23 березня ц.р., депутати продовжили дію програми до кінця 2021 року, що буде сприяти зменшенню чисельності безпритульних тварин та підвищуватиме рівень безпеки і комфортності середовища існування.

- Програма успішна: за час її дії простерилізовано сотні безпритульних собак та котів. Тому необхідно продовжити цю програму, - зазначив Канівський міський голова Ігор Ренькас.

Відтак, депутати проголосували за продовження дії програми регулювання чисельності безпритульних тварин на період до кінця 2021 року.  На її реалізацію з міського бюджету виділено 59 тис. грн. Це, зокрема, на забезпечення вилову та транспортування тварин, проведення стерилізації та післяопераційне утримання, реалізацію просвітницьких проектів у навчальних закладах щодо гуманного поводження з тваринами та їх захисту.

Варто зазначити, що вирішення цієї проблеми залежить лише від спільних узгоджених дій усіх жителів громади. Так, зараз неодноразово можна побачити, як вулицями міста розгулюють великі зграї собак, лякаючи дітей та дорослих.

Зоозахисники та ветеринари наголошують, стерилізовані тварини не мають природних інстинктів розмноження. Відтак, більшість із собак, які збиваються в зграї, мають власників, але ті безвідповідально відпускають своїх хвостатих друзів на самовигул. На багатьох із них навіть можна помітити ошийники.

У подальшому ці ж власники так само бездушно і бездумно будуть викидати на вулиці міста непотрібних цуценят, чим тільки сприятимуть збільшенню кількості безпритульних тварин у Каневі.

Якщо подібні дії самих канівців продовжуватимуться – всі проведені за 5 років роботи щодо гуманного регулювання чисельності чотирилапих «безхатьків» будуть зведені нанівець.

  Друк статті