Міський голова зустрівся із волонтерами, які опікуються безпритульними тваринами


Повернутись

Канів – одне з небагатьох міст України, що активно працює в рамках регулювання чисельності безпритульних тварин гуманним шляхом.

Двічі до нас приїжджали представники міжнародного благодійного фонду «Чотири лапи», які в цілому провели понад двісті операцій зі стерилізації чотирилапих.

Після – Канів веде в цьому напрямі роботу самотужки. Міською радою ухвалено відповідну програму, якою передбачено фінансування в розмірі 50 тис.грн. на рік. На ці кошти укладено договір із місцевим ветеринаром, який проводить операції зі стерилізації безпритульних собак. Волонтери ж вишукують ще не стерилізованих тварин та доставляють їх до лікаря.

Як сьогодні просуваються справи у місцевих зоозахисників поцікавився Канівський міський голова Ігор Ренькас.

- За цей рік вже простерилізовано 50 безпритульних собак, залишилися кошти для проведення ще 11 операцій, - говорить Антоніна Малєна. - Утім, проблема залишається актуальною, оскільки безвідповідальні жителі як міста, так і сусідніх населених пунктів підкидають на вулиці Канева нових цуценят і навіть дорослих собак.

- Це просто зводить усю нашу роботу нанівець. Тим паче, далеко не всі з них соціально адаптовані. Є зовсім дикі, які не йдуть до рук волонтерів, відтак, спіймати їх, щоб відвезти на стерилізацію, неможливо, - говорять волонтери.

Порушували в ході зустрічі й можливість проводедення в навчальних закладах виховних годин, в рамках яких, нагадувати дітям правила безпечного поводження з тваринами.

- Однак наша основна мета – це насамперед зменшити популяцію безпритульних чотирилапих, - наголосили волонтери.

Канівський міський голова Ігор Ренькас погодився, що роботу потрібно продовжувати і посилювати. Відтак, було домовлено, що буде переглянута діюча програма та сформована нова з врахуванням потреб сьогодення, контракт з ветеринаром буде укладено і на наступний рік, також розглядається варіант залучення спеціальних ловців тварин чи запрошення спеціальної організації тощо.

  Друк статті