«Сортуй відповідально»: канівців вчитимуть як запровадити роздільний збір відходів


Повернутись

З минулого року на канівських вулицях встановлено нові контейнери, що передбачають роздільний збір сміття. Утім, сортувати власні відходи почали не більше 15% населення міста. Аби пояснити канівцям усю важливість, власне, сортування, у Каневі стартує інформаційна просвітницька кампанія «Сортуй відповідально».

Цей проект авторства громадської організації «Альтернативний контроль» здобув перемогу у конкурсі мікро-грантів «Час діяти» благодійного фонду «МХП – Громаді».

Нагадаємо, відповідний проект брав участь і в цьогорічному конкурсі «Громадський бюджет», де посів друге місце.

- Це дало нам зрозуміти, що люди в Каневі усвідомлюють важливість порушеної проблематики. А, відтак, нам потрібно продовжувати працювати в цьому напрямі. Ми взяли участь у конкурсі мікро-грантів від благодійного фонду «МХП – Громаді» і… здобули перемогу, - говорить автор проекту «Сортуй відповідально» Антон Савченко.

У понеділок, 27 липня ц.р., відбулася зустріч представників проекту з працівниками виконавчого комітету Канівської міської ради на чолі з міським головою Ігорем Ренькасом.

- У нас на сьогодні виходить якесь «замкнуте коло». Люди не сортують, бо бачать, що потім із цих контейнерів все скидається в одну машину для вивезення сміття. А КП «ЖЕК» не бачить сенсу вивозити окремо, бо люди не сортують, в кожному контейнері всі відходи разом, - говорить міський голова.

Проект має на меті пояснити канівцям необхідність сортування своїх відходів та як це запровадити у себе вдома, зокрема, та в громаді загалом.

- Ми хочемо, щоб усі знали, для чого потрібно сортувати сміття і як, власне, його сортувати. Для цього, в рамках кампанії, щоб охопити максимальну кількість громадян, плануємо використовувати місцеві друковані засоби інформації та інтернет-ресурси, засоби зовнішньої реклами та місцеве радіо тощо. Також хочемо залучати до цього і наймолодших представників громади – дітей. Збираємося проводити тренінги на відповідну тематику у навчальних закладах Канева, а також у селі Яблунів (що входить до складу Канівської ОТГ), - говорять громадські активісти. – Саме діти стануть нашими «агентами впливу». Після наших тренінгів вони зрозуміють важливість сортування сміття та спонукатимуть до цього своїх батьків.

Представники виконавчого комітету пообіцяли активістам усебічне сприяння задля досягнення спільної мети.  

 

Варто знати: тимчасом виготовляється проектно-кошторисна документація на повну реконструкцію канівського сміттєзвалища, що передбачає й будівництво сортувальної лінії безпосередньо на сміттєзвалищі.

  Друк статті