Канів продовжує боротьбу з надмірним споживанням одноразових пластикових виробів


Повернутись

У вас теж вдома зберігається пакет… для пакетів? Поставити крапку в безкінечному нагромадженні пластику та перестати забруднювати навколишнє середовище має кожен. Перейнялися проблемою збереження довкілля та вирішення екологічної проблеми, пов’язаної з використанням та утилізацією поліетиленових пакетів, й депутати Канівської міської ради.

Так, за ініціативи депутата Володимира Коржова було розглянуто та ухвалено проєкт рішення «Про рекомендацію обмеження використання поліетиленових пакетів в магазинах та точках продажу товарів».

Пластикові пакети, а також пластик одноразового використання (пляшки, соломинки, упаковка для їжі) - найбільш поширені відходи, які внаслідок недбалої поведінки людей потрапляють до навколишнього середовища і завдають значної шкоди екосистемі планети.

Відповідно до ухваленого рішення суб’єктам господарювання сфери торгівлі на території Канівської ОТГ рекомендуватимуть пропонувати своїм покупцям альтернативу використанню одноразових поліетиленових пакетів – біологічні полімерні чи паперові пакети, багаторазові торбини тощо.

Окрім того, до 1 вересня ц.р. КП «ЖЕК» має забезпечити 100% встановлення контейнерів для пластикових відходів (з відповідним маркуванням) на всіх контейнерних площадках міста.

  Друк статті