Накладати штрафи «за сміття» зможуть громадські активісти


Повернутись

Тема боротьби з відходами порушувалася в ході останньої апаратної наради Канівського міського голови Ігоря Ренькаса з керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради та директорами комунальних підприємств міста у п’ятницю, 19 червня ц.р.

Керуючий справами Володимир Святелик, який напередодні брав участь у засіданні колегії Черкаської ОДА повідомив, що в області проблему поводження із відходами визнають.

Сьогодні на Черкащині немає жодної сміттєсортувальної лінії. Одна була побудована в Умані, але вона не працює. Немає жодного сміттєпереробного заводу, - говорить В.Святелик. – Утім, за стратегією в облдержадміністрації є намір зменшити кількість відходів, які потрапляють на наші сміттєзвалища. Відтак, не менше 50% всього сміття має перероблятися. Роботу в цьому напрямі активовано. Є намір залучати до цього й громадських активістів. Для них в області організують спеціальні навчання, нададуть посвідчення. І ці люди без поліції матимуть змогу складати адміністративні протоколи на порушників. Від Канева ми маємо змогу подати двох осіб.

  Друк статті