Коропи, товстолоби та білий амур - у озеро Лимарка випустили 400 кг риби


Повернутись

Ловись рибка, і велика, і маленька. Для рибалок стане на одне улюблене місце більше, а саме - озеро Лимарка, що в середмісті Канева. Тут випустили близько 400 кг мальків риби.

Нагадаємо, останнім часом силами Канівської ГЕС було проведено роботи із очищення дна озера. Тепер в Лимарку випустили 400 кг риби, зокрема, коропів, товстолобів та білого амура на загальну суму 10 тис.грн.

Придбав та подарував Каневу рибу директор приватного підприємства "Канів-Граніт", а на дозвіллі ще й заядлий рибалка, Абов Авеян.

- Це була моя давня мрія. Я вдячний Абову Володяйовичу, що він одразу підтримав мій задум, - говорить Канівський міський голова Ігор Ренькас. - Сподіваюся, що роботи по зарибленню Лимарки продовжуватимуться й надалі. Можливо, пропонуватимемо долучатися й самим канівцям. У перспективі є намір запровадити тут платну риболовлю, а ті, рибалки, які долучаться до зариблення, зможуть рибалити безкоштовно.  

Наразі тимчасово вилов риби тут буде заборонено, про що попереджатимуть відповідні таблички, які встановлять згодом. Також озеро патрулюватиметься представниками поліції та відділу екології і муніципального контролю, - застерігає

Роботи з благоустрою та розбудови території навколо Лимарки тривають. Нагадаємо, нещодавно тут встановили дитмайданчик та дерев'яні альтанки.

- Поступово сквер міст-побратимів стає ще одним улюбленим місцем відпочинку для канівців, - говорить міський голова.

  Друк статті