Екологи: Порядок та правила прибирання міських територій взимку


Повернутись

Сніг взимку – цілком природне явище. На дорогах його прибирають комунальники, у дворах багатоквартирних будинків – балансоутримувач, біля приватних садиб – власники, біля підприємств – суб’єкти господарювання.

Відповідно до «Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в м. Каневі» підприємства, організації і установи, власники магазинів та інших закладів, які ведуть підприємницьку діяльність зобов’язані своєчасно прибирати сніг, зрубувати лід та посипати піском свою прилеглу територію.

Забороняється:

- переміщати на проїзну частину магістралей, вулиць сніг, зібраний з пішохідних доріжок внутріквартальних проїздів, дворових територій, територій підприємств, організацій, будівельних майданчиків, тимчасових об’єктів обслуговування населення;

- застосовувати технічну сіль в якості протиожеледного реагенту на тротуарах, посадкових майданчиках зупинок міського пасажирського транспорту, у парках, скверах, дворах і в інших пішохідних і зелених зонах;

- перекидати і збирати забруднений і засолений сніг, а також відкол льоду на газони, квітники й інші зелені насадження.

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою тягне за собою адміністративну відповідальність. Згідно з статтею 152 Адміністративного кодексу України, на громадян-суб'єктів підприємницької діяльності накладається штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн).

  Друк статті