На День довкілля по вулиці Шевченка в Каневі висадили сотню дерев


Повернутись

Акцію з нагоди Дня довкілля було проведено у суботу, 20 квітня ц.р.

До волонтерів та представників Канівської міської ради приєдналися партнери проекту з UNDP. Так, за підтримки Глобального екологічного фонду (Global Environment Facility), ПРООН було організовано кампанію по висадці дерев.

Разом із Канівським міським головою Ігорем Ренькасом активісти посадили по вулиці Т.Шевченка, що прямує до Тарасової гори, близько сотні саджанців павловнії.

Довідково: павловнія (або адамове дерево) - листопадне дерево, що виростає 10-25 м висотою. Цвіте дерево ранньою весною, квіти мають світло-фіолетовий колір. Батьківщиною більшості видів роду павловнієвих є Східна Азія —ЯпоніяКореяКитайЛаосВ'єтнам.

Ця ініціатива була реалізована в рамках впровадження в Україні проектів ПРООН/ГЕФ «Усунення бар’єрів для сприяння інвестиціям в енергоефективність громадських будівель в малих та середніх містах України шляхом застосування механізму ЕСКО» та «Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі в Україні».

Дерева було посаджено в місті для покращення його екологічності. Акція також сприяла боротьбі з кліматичними змінами, уповільненню темпів глобального потепління, зменшенню викидів CO2, покращенню якості повітря та води, обмеженню підвищення температури та поліпшенню якості життя населення.

На завершення заходу міський голова Ігор Ренькас вручив подяки волонтерам та активістам Канева за небайдужу громадянську позицію та свій вклад в розбудову та благоустрій рідного міста:

- Дякую вам за те, що ви є активні, принципові, дієві, готові брати на себе відповідальність і вести за собою мешканців Канева, - сказав І.Ренькас. - Ви активні учасники і організатори заходів, які відбуваються в місті, ви подаєте ідеї до Громадського бюджету і переймаєтеся їх реалізацією. Ваша небайдужість і згуртованість допомогла у найкоротші терміни привести місто до ладу після зими, звільнити від сміття такі місця, де воно роками накопичувалося (урочище Варшавка, Бесарабія, Монастирок, набережна в районі Шлюзу, район Магніту, пустир 206 дивізії, Лимарка і т.д.) Саме ви є тими двигунами розвитку міста і об’єднує вас – любов до Канева. Пишаюся вами і щиро дякую за спільне творення міста, в якому хочеться жити.

  Друк статті