Як вирішується проблема великої чисельності безпритульних тварин у Каневі?


Повернутись

Інформацію про хід виконання Програми регулювання чисельності безпритульних тварин у місті Каневі на 2016-2020 роки за звітний період заслухали депутати Канівської міської ради в ході останнього засідання сесії 20 вересня ц.р.

Серед проведених заходів щодо регулювання чисельності безхатьків гуманним шляхом: у 2017 році на базі КП «Місто» було підготовлено спеціальне приміщення для тимчасового утримання тварин та операційна кімната. У тому ж році спеціалізованою бригадою ФОП «Притула», було проведено стерилізацію та вакцинацію 51-й безпритульній тварині. Міжнародною благодійною організацією «Чотири лапи» було вакциновано, стерилізовано та ідентифіковано 114 безпритульних тварин, а у 2018 року - 121 тварину.

Фінансування послуг по реалізації Програми за звітний період здійснювалося за кошти Міжнародної благодійної організації «Чотири лапи» (м. Відень, Австрія) та кошти виконавчого комітету Канівської міської ради в сумі 34999,46 грн.

Також за час реалізації Програми проводився облік стерилізованих безпритульних тварин шляхом запису інформації в журнал. Система електронного обліку стерилізованих безпритульних тварин не впроваджена в зв’язку з відсутністю коштів на придбання комп’ютерної техніки.

Проводиться обмін досвідом з Міжнародною благодійною організацією «Чотири лапи» по вирішенню проблемних питань пов’язаних з безпритульними тваринами. Розглядаються можливі варіанти вирішення питання заходів по збору, захороненню та утилізації загиблих тварин.

Також виконавчим комітетом міської ради, відділом освіти протягом звітного періоду здійснювалась інформаційно-просвітницька робота серед населення.

  Друк статті