Не паліть опале листя! Ви труїте себе та своїх дітей, - говорять екологи


Повернутись

Спалювати сміття, опале листя та гілля в Каневі – дороге задоволення. Оскільки за це на ініціаторів несанкціонованого вогнища очікують значні штрафи. Правилами благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в м. Каневі категорично заборонено спалювати сміття та опале листя на території міста, інформує відділ екології та муніципального контролю.

Спалюючи рослинність, її залишки або тверді побутові відходи, ви погіршуєте стан атмосферного повітря. Під час горіння вивільняються небезпечні, а часом і канцерогенні речовини, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, оскільки дим містить у своєму складі оксид азоту, чадний газ, важкі метали та одну з найотрутніших для організму речовин – діоксин. Із тліючого листя і бадилля виділяється бензопірен, що здатен викликати у людей ракові захворювання. Спалюючи суху рослинність, ви погіршуєте своє здоров’я та довкілля.

Відділ екології та муніципального контролю міста Канева нагадує керівникам підприємств, установ та організацій, мешканцям міста і органам самоорганізації населення:

- спалювання листя, трави, гілля, будь-якого сміття ЗАБОРОНЕНО законодавством;

- зазначені протиправні дії, згідно з чинним законодавством України, тягнуть за собою адміністративну відповідальність, накладання та стягнення з порушників штрафів в розмірі від 850 грн. до 1700 грн.

Відділ екології та муніципального контролю закликає канівців не палити листя, гілля, сміття, не завдавати шкоди своєму здоров’ю та навколишньому природному середовищу, в якому живете ви та ваші близькі!

  Друк статті