У Каневі складають облік безпритульних тварин


Повернутись

Цими днями в нашому місті рахують безпритульних тварин, зокрема, собак. Відповідний облік є необхідною умовою для продовження роботи щодо гуманного регулювання чисельності чотирилапих.

Нагадаємо, у липні ц.р. вже вдруге до Канева приїжджали представники  міжнародного благодійного фонду «Чотири лапи». Цього разу вони простерилізували понад сто безпритульних тварин.

Разом з тим, за словами директора ТОВ «Чотири лапи Україна» Олександри Лісцишиної, щоб не втратити результат, який отримали від проведення заходів, необхідно вести підрахунок безпритульних тварин.

- Для цього є спеціальні організації, зокрема, Animal-id.info, - зауважила О.Лісцишина. - Такий облік вже склали більше 25 міст України. Якщо проводити відповідний підрахунок щороку - ви матимете статистику усіх безпритульних тварин в місті і прослідковуватиме, чи дійсно їхня кількість скорочується. Більше того, наступного року «Чотири лапи» вже не приїжджатимуть до міст, які не склали підрахунку кількості тварин.

У понеділок, 20 серпня ц.р., між Канівською міською радою та Громадською організацією «Міжнародні системи реєстрації» було укладено Меморандум про співпрацю з метою обліку та контролю за популяцією тварин в м.Канів. Метою співпраці є ідентифікація тварин у м.Канів, моніторинг та облік кількості тварин у місті, зменшення кількості безпритульних тварин, швидке повернення тварин, що загубилися, підтримка громадських ініціатив щодо захисту тварин, контроль за здійсненням вакцинації тварин (зокрема, від сказу), покращення санітарно-епідеміологічної ситуації в місті та інші спрямовані на підтримку та розвиток комфортного співіснування тварин та мешканців у м.Канів.

Відтак, завдяки співпраці канівці отримають можливість реєструвати тварин, як домашніх, так і безпритульних. Отримувати актуальну і вичерпну інформацію про послуги для тварин, облік тварин у місті та актуальні програми вакцинації тварин, а також інші заходи щодо забезпечення нормальної епідеміологічної ситуації у місті.

Технологія підрахунку відбуватиметься за методикою міжнародної організації World Animal Protection на базі унікального програмного забезпечення від команди Animal-id.info UA. Так, одночасно в різні сектори міста виходять волонтери, які й фіксують тварин.

Однак, не зважаючи, що проблема з безпритульними тваринами стоїть в Каневі гостро, і незадоволених цією ситуацію дуже багато, пошук волонтерів затягувався.

- Дійсно щось робити, а не тільки говорити про проблему, серед канівців мало, - зауважив активіст Антон Савченко та подякував усім, хто долучився до цієї справи.

Відтак, результати проведеного підрахунку стануть відомі вже найближчим часом.

Окрім того, активісти запропонували провести по навчальних закладах міста лекції щодо правильного поводження з тваринами. Оскільки часто діти стають жертвами чотирилапих саме через неправильну поведінку, а почасти, й тому, що самі, перші, проявляють агресію до тварини.

  Друк статті