«Чотири лапи» у Каневі простерилізували вже більше 100 тварин


Повернутись

Станом на 23 липня ц.р. представники міжнародного благодійного фонду «Чотири лапи» простерилізували в Каневі 103 безпритульні тварини. Про це стало відомо у вівторок, 24 липня ц.р., в ході робочої зустрічі директора ТОВ «Чотири лапи Україна» Олександри Лісцишиної і Канівського міського голови Ігоря Ренькаса.

Насамперед керівник організації в Україні висловила подяку міському голові за організацію роботи та проявлену активність усього міста до проведення заходів щодо гуманного регулювання чисельності безпритульних тварин.

- Так склалося, що місто, в яке ми планували їхати, не змогло забезпечити необхідні для проведення робіт умови, тому ми в стислі терміни шукали інше, і саме Канів та канівці виявилися найактивнішими. Варто відзначити, що цього разу у вас дуже багато волонтерів, які допомагають нам, - розповіла О.Лісцишина.

Разом з тим, щоб не втратити результат, який отримали від проведення заходів, за словами представника «Чотирьох лап» необхідно вести підрахунок безпритульних тварин.

- Для цього є спеціальні організації, зокрема, Animal-id.info, - говорить Олександра Лісцишина. - Такий облік вже склали більше 25 міст України. Якщо проводити відповідний підрахунок щороку - ви матимете статистику усіх безпритульних тварин в місті і прослідковуватиме, чи дійсно їхня кількість скорочується.

- Більше того, наступного року «Чотири лапи» вже не приїжджатимуть до міст, які не склали підрахунку кількості тварин, - наголосила О.Лісцишина.

Утім, не зважаючи на проведені заходи скарг до міського голови від жителів міста, яких покусали собаки, менше не стає.

- Це вже третя така акція в Каневі щодо стерилізації тварин та якогось полегшення поки що не відчуваємо. Покусаних собаками людей досить багато. Що з цим робити?, - поцікавився міський голова. - Деякі люди, які постраждали від безпритульних тварин, погрожують вживати свої заходи щодо скорочення їх чисельності у місті.

- У містах як Канів є така проблема як самовигул. Тобто не всі собаки, які гуляють по місту (і іноді нападають та кусають людей) безхатьки. За статистикою немає підтвердження, що кусають насамперед безпритульні тварини. А так, звичайно, ми ні від чого не застраховані. Трапляються, на жаль, і аварії, й нещасні випадки… Але, коли тварини стерилізовані вони вже не формуються в зграї, коли в них шлюбний період, не проявляють агресію в боротьбі за самку, - говорить О.Лісцишина. - Окрім того, не забуваймо, що в усьому повинна бути гармонія. Є міста, де на вулицях не зустрінеш жодного пса. Утім, натомість там розмножуються кішки. Якщо вивести ще й котів, то в підвалах будинків засилля щурів. Це досвід успішних європейських країн. Тут все закономірно. Окрім того, собаки не пускають до населених пунктів лисів, які зазвичай й приносять з собою сказ. Тому все потрібно робити поступово, і в рамках Закону.

  Друк статті