В Каневі успішно стерилізовано 120 безпритульних тварин


Повернутись

У п’ятницю, 7 квітня ц.р., в кабінеті Канівського міського голови Ігоря Ренькаса відбулася завершальна зустріч з представниками ТОВ «Чотири лапи Україна», які займаються стерилізацією безпритульних тварин.

Нагадаємо 26 березня ц.р. за підтримки Канівського міського голови Ігоря Ренькаса, в партнерстві з ТОВ «Чотири лапи України», КП «Місто» в Каневі стартував проект із стерилізації безпритульних тварин (собак), що реалізується Міжнародною благодійною організацією «Чотири лапи» (м.Відень, Австрія).

Ветеринар організації Катерина Луцкевич повідомила, що за 10 днів роботи в Каневі було відловлено, стерилізовано і щеплено від сказу 120 безпритульних тварин (здебільшого собак). За попередніми підрахунками – це третина усіх безпритульних собак у місті. На противагу – у сусідньому місті Золотоноша Черкаської області за цей час було стерилізовано 104 собаки. Потому вони всі поверталися у своє природне середовище.

Також ці чотирилапі були кліпсовані – на вухо кожній тваринці чіпляється спеціальна кліпса з ідентифікаційним номером, за яким можна відстежити всі дії, які проводилися з цією твариною – чи вона стерилізована, чи хвора, які ліки їй надавалися тощо. Вся база даних з інформацією про «безхатьок» передається місту.

За словами К.Луцкевич, більше стерилізовано було саме самок. Разом з тим, ветеринар зауважила, що в Каневі спостерігається тенденція запобігання розповсюдженню тварин за допомогою протизаплідних засобів. Утім, такий спосіб є досить шкідливим – тварини після цього часто хворіють. Тому найбільш гуманним способом, як зауважила представник організації «Чотири липи», є саме стерилізація.Два тижні – це, звичайно, дуже мало. Але насамперед ми приїхали, щоб навчити, показати, як це робиться. А далі справу мають продовжувати місцеві ветеринари. Лише в такому разі буде результат, - говорить Катерина.

- Вперше був зроблений реальний крок щодо врегулювання чисельності безпритульних тварин гуманним шляхом. Уже зараз ми проводимо переговори з місцевим ветеринаром, з яким укладатиметься договір на проведення робіт із стерилізації тварин. Обладнання для проведення операцій та відлову вже є. Ловцями будуть працівники КП «Місто». Вони їздили разом з представниками фонду на відлови собак, вчилися, як це робиться. Також проводиться ремонт у приміщеннях, де утримуватимуться тварини, та де буде власне операційна. Думаю, через місяць-півтора робота, розпочата фондом «Чотири лапи», успішно продовжуватиметься, - повідомив Канівський міський голова Ігор Ренькас.

  Друк статті