Канівський міський голова взяв участь у столичній конференції з питань економічного розвитку


Повернутись

24 квітня ц.р. у Києві пройшла конференція, присвячена запуску в Україні нового проекту ЄС «Мери за економічне зростання», у якій взяли участь Канівський міський голова Ігор Ренькас і начальник управління економічного розвитку Олена Жорнова.

Також захід відвідали міські голови різних міст України, представники делегації з ЄС, очільники центральних, регіональних та місцевих органів влади, до компетенції яких належать питання регіонального та місцевого економічного розвитку, міжнародні фінансові організації і асоціації.

Привітати представників з успішним запуском проекту прийшли колеги - експерт з комунікації проекту ЄС «Угоди мерів - Схід» (CoM East) Тетяна Деревянкіна і керівник програми ЄС "Угода мерів - Демонстраційні проекти" (CoM-DeP) Ян Едвін Ваандерс.

Міста України з населенням до 150 тисяч осіб отримали запрошення до участі в конкурсі пілотних проектів в рамках Ініціативи «Мери за економічне зростання» (M4ЕР). Загальний бюджет проекту становить 9,5 млн. євро (серед яких 5 млн. євро розділять Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія і Молдова, а 4,5 млн. євро – Україна). За рахунок коштів ЄС може покриватися до 80% всієї вартості проекту.

- Мета конкурсу - допомогти містам впровадити в життя місцеві плани економічного розвитку в тісній співпраці з бізнесом і громадянським суспільством і відповідно до принципів ефективного управління та фінансової дисципліни, - розповідає начальник управління економічного розвитку О.Жорнова. - Основні завдання: стимулювати розвиток бізнесу і підприємництва; поліпшити бізнес-середовище; полегшити доступ до фінансових ресурсів.

Утім, за словами Канівського міського голови І.Ренькаса, для того, щоб взяти участь у конкурсі проектів необхідно до 31 травня ц.р. подати заявку, а перед тим прийняти рішення Канівської міської ради про приєднання до економічної ініціативи і підписати відповідний меморандум. Про це очільник міста поінформував депутатів на черговому засіданні сесії, у четвер, 4 травня ц.р. Представники депутатського корпусу проект рішення підтримали.

  Друк статті