Канів бере участь у командно-штабних навчаннях щодо дій органів управління в разі виникнення надзвичайної ситуації


Повернутись

Цікаве на цю тему:

З 31 жовтня по 2 листопада ц.р. Державна служба України з надзвичайних ситуацій проводить на території Черкаської області командно-штабні навчання.

Заходи проводяться відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 11.01.2017 №9-р «Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту на 2017 рік», розпорядження голови Черкаської облдержадміністрації від 02.10.2017 №563 «Про підготовку до проведення командно-штабного навчання з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Черкаської області» та розпорядження Канівського міського голови від 19.10.2017 №518-р «Про підготовку до участі в проведенні командно-штабного навчання».  

        Тема навчань: «Дії органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Черкаської області у разі загрози і виникнення надзвичайної ситуації у мирний час та в особливий період».

        До навчання залучаються 12 районів та міст Черкаської області. Місто Канів до командно-штабного навчання залучається опосередковано по ввідних щодо загрози виникнення надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної із погіршенням метеорологічних умов на території Черкаської області («Штормове попередження») та переведення органів управління та сил цивільного захисту з режиму функціонування в умовах мирного часу у режим функціонування в умовах особливого періоду.

        Сили і засоби Канівської ланки територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ приведенні, відповідно до розпорядження міського голови та рішення комісії з питань ТЕБ та НС виконавчого комітету  в режим підвищеної готовності.

        Службами міста відпрацьовані відповідні донесення про готовність до дій за призначенням.

        Під час навчань заплановано проведення комплексного об’єктового тренування з питань цивільного захисту на Канівській ГЕС.

  Друк статті