Вето Канівського міського голови депутатам подолати не вдалося


Повернутись

Цікаве на цю тему:

Депутатам Канівської міської ради не вдалося подолати вето міського голови під час другого позачергового засідання сесії, яке відбулося у четвер, 9 лютого ц.р.

Як повідомлялося раніше, 26 січня ц.р., представники депутатського корпусу проголосували за рішення міської ради, яким зменшили ставки єдиного податку на 2017 рік удвічі. Утім, Канівський міський голова Ігор Ренькас наклав своє вето на ухвалене депутатами рішення, мовляв, воно не відповідає чинному законодавству.   

На позачергове засідання сесії було винесено питання про подолання вето Канівського міського голови щодо рішення Канівської міської ради від 26.01.2017 «Про  встановлення ставок єдиного податку на 2017 рік».

Окрім того, за словами секретаря Канівської міської ради Сергія Ткаченка, значна частина депутатів є підприємцями й підпадає під дію ухваленого рішення, а тому відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» тут має місце конфлікт інтересів.

- У такому разі депутат має звернутися до секретаріату, написати відповідну заяву до регламентної комісії і усно повідомити про конфлікт інтересів під час ходу засідання. Тільки тоді він має право голосувати за це питання, не порушуючи законодавства, - говорить С.Ткаченко. 

Його підтримала начальник юридичного відділу виконкому Наталія Лісова. Також вона зазначила, що з цього питання було направлено звернення до профільного комітету Верховної Ради України. Якщо в ході роз’яснення, з’ясується, що депутати проголосували правомірно, рішення ввійде в дію і Канівське відділення ОДПІ зможе провести перерахунок для платників податків.

Коли ж рішення було поставлено на голосування, депутатам забракло голосів, щоб подолати вето міського голови.

  Друк статті