Учні Канівської санаторної школи-інтернат знайомились з професією перукаря


Повернутись

"У сфері зайнятості населення роботодавці є найважливішими партнерами для служби зайнятості, тому налагодження ефективної взаємодії з ними – один із головних пріоритетів у нашій роботі", – наголосила директор Канівської міськрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості Надія Коломієць.

З метою надання можливості учнівській молоді ознайомитись безпосередньо із професією, вимогами, які вона висуває до людини, поспілкуватись із професіоналами, отримати інформацію із першоджерел, 22 жовтня 2019 року фахівці Канівської міськрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості організували професіографічну екскурсію для учнів Канівської санаторної школи-інтернат в салон краси "Іріша" до приватного підприємця-майстрині Ірини Зоріної.

Пані Ірина розповіла присутнім, що професія перукаря не менш складна і відповідальна, ніж професії інженера чи бухгалтера. Адже перукар повинен відмінно знати не тільки теорію своєї роботи, але і бути чудовим практиком, окрім того психологом, мати широкий кругозір, бути інтелектуально розвиненим. Робота перукаря передбачає надання послуг по створенню зачіски, укладання волосся, стрижки, завивки та проведення інших процедур. Успішний підприємець також поділилася досвідом як знайти справу до душі, не боятися розпочати бізнес та досягти успіху. А ще – які «козирі» мають в роботі саме жінки-підприємці.

  Друк статті