У Каневі вшанували пам’ять жертв Голодоморів


Повернутись

В українській історії є сторінки, які дуже боляче згадувати і неможливо забути... Такою є пам’ять про Голодомор, адже це не історична давнина, а глибока рана, яка пронизує пекучим болем очевидців та сучасне покоління. Тож у Каневі впродовж двох днів тривали жалобні заходи, приурочені вшануванню 90-ої річниці пам’яті жертв Голодоморів.

Так, у п’ятницю, школярі та представники міської влади у знак скорботи поклали квіти та колоски і запалили свічки біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору на кладовищі у мікрорайоні Костянець.

Наступного дня, 25 листопада, представники виконавчого комітету разом з міським головою Ігорем Ренькасом, заступником міського голови Галиною Москаленко, керуючим справами Володимиром Святеликом, працівниками підрозділів виконавчого комітету, Шевченківського національного заповідника, організацій, установ та небайдужі канівці біля пам’ятних знаків жертв Голодомору та політичних репресій на цвинтарі в районі Монастирка та по вулиці Київській, долучилися до загальнонаціональної традиції – запалення свічки пам’яті на знак вшанування виморених голодною смертю українців. Отець Сергій Нікітін провів молебень за душі загиблих, а присутні у спільній молитві згадали невинно замучених українців, дітей, жінок, які загинули мученицькою смертю. У селах Канівської міської територіальної громади також вшанували пам'ять загиблих в роки Голодомору, провівши тематичні заходи.

Пам’ятаємо, що сьогодні окупанти продовжують використовувати продовольчі питання для досягнення своїх політичних цілей. Триває повномасштабна війна росії проти України. У цій війні держава-агресор знову використовує продовольство як зброю для провокування продовольчої кризи у світі.

  Друк статті