Як святкували Івана Купала в Каневі?


Повернутись

У Каневі, 6 липня ц.р., відбулося народно-обрядове свято «Купальскі забави» на березі річки Дніпро. Місце проведення заходу мало все для створення святкового настрою та гарного відпочинку: облаштована фотозона та зони для дитячих розваг і різних майстер-класів.

Концертна програма вразила душевним та проникливим виконанням пісень артистів: народного аматорського хору «Кобзарева криниця», гуртів «Джерела» та «Перлина», інших вокалістів Міського будинку культури. Глядачам представили пісенні номери як патріотичного, так і народного жанрів. Між виступами артистів незмінна ведуча Оксана Кириченко вкотре вразила глядачів витонченим читанням вірша.

У ході заходу активно провести час мали змогу як дорослі, так і діти. Оформлене місце проведення та декорована фотозона створили чаруючу атмосферу свята. Проте погодні умови дещо скоротили концертну програму. Під час виконання обрядової пісні «Купала» почалася справжня злива та гроза, що і завершили «Купальські Забави».

Слід додати, що до організації свята окрім відділу культури долучилися відділ молоді і спорту (проведення спортивної естафети), Молодіжна рада (облаштування територію дитинства), сільський клуб с. Хутір-Хміляна (майстер-класи з бісероплетіння, тимчасові тату), майстриня з гончарства (майстер-клас із ліплення глини). Також на заході була представлена виставка картин народної майстрині Катерини Лупини та виробів з дерева від майстра Сергія Хоменка.

Загалом свято принесло масу позитивних емоцій та подарувало гарний настрій всім присутнім.

 

Також під час святкування було ініційовано благодійний збір коштів для нашого захисника Єфремова Владислава та його побратимів. Загалом вдалося зібрати 9627 грн.

  Друк статті