Члени виконкому заслухали звіт головного лікаря Канівської багатопрофільної лікарні про роботу у 2022 році


Повернутись

Головний лікар Канівської багатопрофільної лікарні Віра Шапошник звітувалася про проведену роботу у 2022 році в ході останнього засідання виконавчого комітету, яке відбулося 18 жовтня ц.р.

Так, Канівська багатопрофільна лікарня, незважаючи на специфіку роботи в умовах воєнного стану, втрималась, надавала і продовжує надавати якісні й доступні медичні послуги, цілодобову спеціалізовану невідкладну та планову стаціонарну  допомогу хворим Канівської та прилеглих територіальних громад.

Загалом за звітний період медична установа працевлаштувала 38 осіб, в тому числі:

  • лікарів - 9, з них переселенців - 7;

  • молодших медичних спеціалістів - 14, з них переселенців - 4 ;

  • молодших медичних сестер - 3 ;

  • інших – 12, з них переселенців - 1.

Разом з тим лікарня потребує таких спеціалістів як: лікар-невропатолог, лікар-анестезіолог та лікар невідкладних станів для відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги.

«У 2022 році з Національною службою здоров’я України по програмі державних гарантій медичного обслуговування населення лікарня  уклала угоду на 13  пакетів медичних послуг та отримала кошти в сумі 107 123,64 тис грн.

 

Надходження з місцевих бюджетів у 2022 році склали 8 394,03 тис грн, в т.ч.: загальний фонд – 6 207,52 тис. грн, спеціальний фонд (бюджет розвитку) – 2 186,51 тис грн. Формування доходів загального та спеціального фондів здійснювалось за рахунок коштів отриманих від Канівської та прилеглих територіальних громад.

Власні надходження  у 2022 році склали 2 646,09 тис грн за сприяння міської влади заклад отримав гуманітарної допомоги  загальною вартістю – 7 191 824,84 грн від  МХП «Громаді», КНП «Черкаська обласна лікарня», УОЗ ОДА,Черкаського обласного центру громадського здоров’я, благодійних фондів, благодійних організацій, спілок, громадських організацій, приватних підприємців, волонтерів та населення», - йдеться в тексті звіту.

Заклад працює в електронній системі охорони здоров’я E-Health (електронне здоров’я) через медичну інформаційну  систему  Askep.net.  За 2022 рік лікарями створено 629,58 тис. електронних медичних записів. Налагоджений облік  наданих медичних  послуг в електронній системі охорони здоров’я на всіх етапах медичної допомоги.

Канівська багатопрофільна лікарня надає спеціалізовану амбулаторно-поліклінічну допомогу консультативною поліклінікою за 16 лікарськими спеціальностями. Загальна кількість консультативних відвідувань за 2022 рік становить – 82639. Це більше ніж у 2021 році  (73725). Загалом прийнято хворих з вперше встановленим діагнозом  – 9877 осіб. В амбулаторних умовах проведено 1224 оперативних втручань.

Повністю впроваджений сучасний огляд жінок та вагітних, цитологічне дослідження та кольпоскопія. Жіночою консультацією БЛ проводиться цитологічний скринінг раку і передракових захворювань шийки матки. У 2022 році були укладені 2 угоди з Черкаським обласним онкодиспансером на проведення цитоморфологічного дослідження мазків.

Серед пріоритетних завдань, які намітив медичний заклад на 2023 рік: комп’ютеризація робочих місць медичних працівників, підвищення кваліфікації медичного персоналу, забезпечення функціонування та постійний розвиток амбулаторної хірургії (хірургії одного дня), впровадження новітніх медичних  інновації тощо.

З повним текстом звіту можна ознайомитися за посиланням - http://kaniv-rada.gov.ua/u/231023/___2022.zip

  Друк статті