Учасники АТО разом з поліцією патрулюють вулиці Канева під час карантину


Повернутись

Цікаве на цю тему:

На Черкащині потужний спалах захворюваності вірусом COVID-19. Сьогодні область посідає 4 місце в Україні за кількістю випадків коронавірусу.

Вірус дуже швидко поширюється, адже відомо, що людина, яка є носієм, може не мати жодних ознак інфікування. Тому найефективнішим способом уберегтися - це залишатися вдома та дотримуватися всіх правил карантину. Щоразу, покидаючи оселю, ви наражаєте себе та інших на небезпеку.

Разом з тим багато канівців продовжують ігнорувати протиепідемічні правила, збираючись компаніями та гуляючи вулицями міста без першочергових заходів безпеки.

Задля дотримання громадського порядку під час встановленого карантину Канівський міський голова Ігор Ренькас звернувся до правоохоронних органів, громадських формувань з охорони громадського порядку та учасників АТО/ООС з проханням патрулювати вулиці Канева. Його підтримали Центр допомоги учасникам АТО і спілка учасників АТО "Нескорені". Спільно з представниками Канівського відділення поліції атовці вийшли на вулиці міста, де проводять рейди, роз'яснюючи перехожим правила карантину. 

Нагадаємо, з огляду на те, що щоденне зростання кількості хворих на COVID-19 в Україні більше, ніж на 10% Кабінет Міністрів України планує запровадити більш жорсткі вимоги щодо карантину, а саме - під час карантину, який триватиме до 24 квітня 2020 р. на всій території України, серед внесених нових змін діятиме заборона на:

– перебування в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора;

– переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей;

– перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх;

– відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;

– відвідування спортивних та дитячих майданчиків;

– проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування тощо.

  Друк статті