З 1 квітня ц.р. вартість на централізоване водопостачання і водовідведення зросте на 18,5%


Повернутись

Цікаве на цю тему:

Рішення про це з 5-ї спроби ухвалили члени виконавчого комітету у середу, 1 березня ц.р.

Допіру збільшення тарифів КП «Управління ВКГ» планувалося провести з 1 березня ц.р. Однак члени виконкому не погоджували такі кроки, побоюючись, що цим заганяють людей у ще більшу матеріальну скруту.

Утім, якщо тарифи не підвищувати, то з міського бюджету довелося б виділяти близько 2 млн. грн. в рік на утримання підприємства. Так, уже зараз, за словами директора КП Володимира Цюкала, зі збитками на суму 149,9 тис.грн. підприємство вийшло в січні ц.р. Скоріш за все така сума втрат буде і в лютому. Окрім цього, підприємство заборгувало близько 195 тис.грн. за обладнання, придбане для проведення ремонтних робіт. Також КП «Управління ВКГ» пішло на кроки із скорочення штату. Вже сьогодні про це повідомлені 3 працівника.

- Просто так нічого не буває. Така ситуація не тільки на «водоканалі». Наступним підніматиме тарифи КП «ЖЕК», - говорить міський голова Ігор Ренькас. – Ми вимушені йти на такі кроки, бо з кожним днем підприємство входить в страшні борги.

Збільшення тарифів зумовлене підвищенням мінімальної заробітної плати та збільшенням вартості електроенергії (в порівнянні з 2015 роком, що закладена в діючому тарифі). Спочатку планувалося підвищити тарифи на 25%. Однак, рішення не проходило. Зважуючи на ситуацію, яка склалася, КП «Управління ВКГ» пішло на компроміс, запропонувавши  підняти тарифи не на 25% (як планувалося раніше), а на 18,5%. Таким чином вартість електроенергії не враховується. Підвищується тільки одна складова тарифу, що пов’язана зі збільшення мінімальної заробітної плати для працівників.

Окрім того, за пропозицією міського голови І.Ренькаса була сформована робоча група, до якої ввійшов представник від кожної депутатської фракції. Комісія вивчила питання, ознайомилася з усіма розрахунками підприємства і зрештою погодила, що збільшення є обґрунтованим.

Разом з тим з 1 березня ц.р. вартість електроенергії також підвищилась. Тому найвірогідніше, що тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення переглядатимуться знову - орієнтовно у липні ц.р.

  Друк статті