Канівська ЦРЛ готується до впровадження реформи інформатизації


Повернутись

Про це повідомила головний лікар Канівської центральної районної лікарні Віра Шапошник в ході апаратної наради Канівського міського голови Ігоря Ренькаса з керівниками структурних підрозділів та директорами комунальних підприємств міста у п’ятницю, 5 липня ц.р.

Оскільки реформа передбачає облаштування робочого місця кожного лікаря персональним комп’ютером, проведення мережі, придбання сервера та програмного забезпечення тощо, то в цілому обсяг необхідного фінансування складає понад 2 млн.грн. З міського бюджету на ці цілі виділено 1 млн.грн.

- На сьогодні готуємося до придбання 47 комп’ютерів. Потреба у 82, - зауважила В.Шапошник.

До слова, перша ланка медицини, до якої входить Канівський центр первинної медико-санітарної допомоги, вже рік активно впроваджує реформу інформатизації. Так, з 2018 року канівці отримали можливість електронного запису на прийом до сімейного лікаря, у цьому році запрацювала система «електронного рецепта» (програма «Доступні ліки»).

З серпня ц.р. плануємо повністю перейти на електронну форму без дублювання інформації в паперові картки, - додає головний лікар Центру Наталія Горьова.

  Друк статті