У Канівському ЦПМСД нагадали про важливість укладення декларацій з лікарями


Повернутись

Жителів громади, які ще не визначилися з вибором сімейного лікаря, запрошують укласти декларацію з фахівцями Канівського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Сімейний лікар – медик «першого контакту» для вас і ваших дітей. До нього ви звертатиметесь з будь-яких питань, пов’язаних зі здоров’ям – від скарг щодо його погіршення до запитань щодо його підтримки та збереження.

Є ще й суто організаційні аспекти різного роду – рецепти для отримання ліків за програмою «Доступні ліки», направлення до вузьких спеціалістів, довідки в школи та садочки, лікарняні, здійснення імунопрофілактики у т.ч. безплатної, за Національним календарем щеплень тощо.

Сімейний лікар лікує та координує

У більшості випадків сімейний лікар сам призначає дослідження та лікування. Але у випадках, що потребують втручань інших спеціалістів, направляє до профільного лікаря для більш детального обстеження та встановлення діагнозу.

Внутрішньо переміщеним особам теж потрібна декларація!

У Міністерстві охорони здоров’я України нагадують, що людям, які через війну змушені були переїхати або втратили контакт із своїм сімейним лікарем з будь-яких інших причин, необхідно укласти декларацію з новим лікарем.

Для укладання декларації потрібен стандартний набір документів:

  • оригінал паспорта або іншого документа, що посвідчує особу пацієнта та/або його законного представника;

  • оригінал реєстраційного номера облікової картки платника податків;

  • свідоцтво про народження дитини, якщо укладаєте декларацію для дитини.

Не будьте байдужими до власного здоров’я, заручіться підтримкою лікаря, уклавши декларацію про медичне обслуговування, закликають у Канівському ЦПМСД.

Для довідок, телефон нашого контактного центру 0800-218-424.

 

Бережіть себе та будьте здорові!

  Друк статті